Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

"ΠΥΡΑ" ΑΠΟ ΜΩΡΑΙΤΗ-ΓΑΒΑΛΑ-ΚΟΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ

Αντιδράσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης, προκαλεί η νέα εμπλοκή στο έργο κατασκευής της νέας Λαικής. Για συνεχόμενες διαδικαστικές αστοχίες της Δημοτικής Αρχής, που τείνουν να ακυρώσουν την οποιαδήποτε επιθυμία της να παράγει έργο, μίλησε ο Σπ. Μωραίτης, ενώ για δικαίωση των θέσεων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο Μ. Γαβαλάς.Αιχμηρές ήταν και οι δηλώσεις του Χρ. Κότση.
Ειδικότερα, ο κ. Μωραίτης, υποστήριξε ότι, “το πρόβλημα που προέκυψε με την μη έγκριση του δανείου, όντως πρόκειται για ένα πρόβλημα διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς απουσιάζει η έγκριση της δημαρχιακής επιτροπής”. Πρόσθεσε ότι “οι συνεχόμενες διαδικαστικές αστοχίες της Δημοτικής Αρχής, τείνουν να ακυρώσουν την οποιαδήποτε επιθυμία της να παράγει έργο ενώ παράλληλα, βάζουν σε κίνδυνο και την κατασκευή των διαφόρων έργων, όπως αυτό της νέας Λαϊκής Αγοράς”.
Ανέφερε ακόμη ότι η παράταξή του ψήφισε την λήψη του συμπληρωματικού δανείου, σε αντίθεση με την παράταξη του κ. Μικάλεφ, η οποία από τη θέση της αντιπολίτευσης, δεν είχε ψηφίσει τη λήψη του δανείου για την έναρξη του έργου, επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής. “Έτσι, κρίνουμε πλέον πως υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των τότε θέσεών του και των τώρα και γι’ αυτό ακριβώς το πράγμα θα πρέπει να μας απαντήσει.
Παράλληλα, η ψήφιση του δανείου από εμάς, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση λευκή επιταγή προς τον κ. Δήμαρχο και προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες να διαχειριστούν ένα τόσο μεγάλο ποσό. Το ποσό αυτό των 800.000 ευρώ το οποίο ζητείται για την ολοκλήρωση της νέας Λαϊκής Αγοράς, θα πρέπει να τεκμηριωθεί. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να διοχετευτούν εκεί που πραγματικά αρμόζει για την ολοκλήρωση του έργου και εκφράζω τις ενστάσεις μου καθώς, από τα μόνα επίσημα στοιχεία τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα (η συμπληρωματική σύμβαση και ο συγκεντρωτικός πίνακας), με τα οποία διεκδικούνται τα συγκεκριμένα ποσά, προκύπτει ότι οι 650.000 ευρώ, πρόκειται να διατεθούν για την αναβάθμιση της στέγης της νέας Λαϊκής Αγοράς, καθώς και την αναβάθμιση κάποιων ερμαρίων όπου και θα δραστηριοποιούνται οι επαγγελματίες τις Λαϊκής. Τα ποσά τα οποία ζητούνται είναι υπερβολικά, θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της διαχείρισης ενός τόσο μεγάλου χρηματικού ποσού”.
Ο κ. Μωραίτης απάντησε και στις αναφορές του κ. Μικάλεφ, που έχει επανειλημμένα θέσει το θέμα της διάθεσης του ποσού της προκαταβολής που λήφθηκε από το Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να γίνει το έργο., τονίζοντας τα εξής:
“Από τις 380.000 ευρώ που ήταν η προκαταβολή για το έργο, οι 200.000 ευρώ διετέθησαν για την πιστοποίηση του έργου και τα υπόλοιπα χρήματα διετέθησαν στην ΕΤΕΔΚ για την απομάκρυνση του αμιάντου, αλλά και για τα υποστηρικτικά έργα της μεταφορά της Λαϊκής στη νέα προσωρινή της θέση”.
ΓΑΒΑΛΑΣ
“Τελικά δικαιώνονται οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Κερκυραίων και οι οποίες ήρθαν σε σύγκρουση με την επιμονή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών να προχωρήσει το έργο και μάλιστα με κατ’ επείγοντα τρόπο για την λήψη νέου δανείου”, δήλωσε απο την πλευρά του ο Μ. Γαβαλάς.
“Εμείς δεν μπορούσαμε να ψηφίσουμε μιας και δεν είχαμε στα χέρια μας όλα εκείνα τα στοιχεία για το κρίνουμε.
Φαίνεται ότι την ίδια άποψη είχε και η ΠΙΝ η οποία και δεν έδωσε την έγκρισή της για την λήψη του δανείου. Είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης της νέας Λαϊκής Αγοράς, αν και έχουμε επιφυλάξεις και ως προς την επιλογή του χώρου και ως προς το σχέδιο και ως προς την κατασκευή”.
Ο κ। Γαβαλάς εκτίμησε ακόμη ότι η δημοτική αρχή όμως θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να δέχεται και την κριτική αλλά και τις επιπλέον προτάσεις και να μην νομίζει ότι η κριτική γίνεται για προσωπικούς λόγους, ενώ υποστήριξε ότι “αν το θέμα της λήψης του συμπληρωματικού δανείου επανέλθει στο Δ।Σ., η παράταξή του θα αξιολογήσει τα στοιχεία, και αναλόγως θα πράξει, αν και δεν είναι υπέρ των δανείων».

ΚΟΤΣΗΣ

Από την πλευρά του ο δημ. σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρ. Κότσης υποστήριξε ότι θα πρέπει επιτέλους να σταθεροποιηθεί αυτό το δάνειο γιατί ο κ. Μαμαλος λέει 213,000 το δημοτικό συμβούλιο 670 και η απόφαση προς την ΠΙΝ είναι 800 ευρώ. “Ας σταθεροποιηθεί το δάνειο για να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε για αυτή την πόλη. Επιτελούς κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους”Κοροϊδεύουμε τους κερκυραίους και τους δικούς εαυτούς” τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: