Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Επιβεβαιώθηκε το σημερινό πρωτοσέλιδο της Κ.Σ. σχετικά με την συμμόρφωση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων στο μέτρο του πλαφόν ακόμα και κάτω από την ανώτερη τιμή.
Σύμφωνα με τον προιστάμενο της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή Κ. Βλαχόπουλο “προς τιμήν τους, περισσότερα από τα μισά πρατήρια της Κέρκυρας διατηρούν τις τιμές των καυσίμων σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ότι ορίζει η τιμή του πλαφόν”.
Χθες, δύο συνεργεία της Υπηρεσίας της Ν.Α. πραγματοποίησαν ελέγχους στα πρατήρια του Νομού εντόπισαν μόλις μία παράβαση πρατηρίου το οποίο διέθετε την Αμόλυβδη βενζίνη στα 1,255 ευρώ.
Στην περίπτωσή αυτή θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Σύμφωνα με τον κ. Βλαχόπουλο, η Νομαρχία, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης για τους ελέγχους που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, αναφορικά με την ανώτερη τιμή πώλησης των καυσίμων στο Νομό μας.
“Σκοπός μας είναι η προστασία των καταναλωτών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείο, η τιμή πώλησης της Αμόλυβδης Βενζίνης ανέρχεται στα 1,241 ευρώ, ενώ της Super Αμόλυβδης στα 1,438. Στους Παξούς η τιμή είναι διαφορετική φτάνει τα 1,251 ευρώ”.
Δειγματοληψίες σε ποτά
Μετά απο σχετικό ερώτημα, ο κ. Βλαχόπουλος, σημείωσε ότι το αρμόδιο κλιμάκιο της Ν.Α. ξεκίνησε δειγματοληψίες ποτών, κυρίως στη Νότια Κέρκυρα και την περιοχή του Κάβου.
Πριν από ένα δίμηνο, σε ελέγχους που έγιναν σε 6 διαφορετικά καταστήματα και κέντρα διασκεδάσεως, τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα ποτά που σερβίρονται στους πελάτες, είναι κανονικά.Το στέλεχος της Ν.Α. κατέληξε με την επισήμανση ότι οι έλεγχοι και οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν σε καταστήματα και κέντρα διασκεδάσεως για την ποιότητα των ποτών που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: