Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ - ΤΥΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Aνησυχία προκαλεί η νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε στο έργο της νέας Λαικής Αγοράς. Η Περιφέρεια Ι.Ν. επέστρεψε το φάκελο με τα στοιχεία για το συμπληρωματικό δάνειο που είχε πρόσφατα εγκρίνει το Δ.Σ. Κερκυραίων, αφού υπήρχαν ελλείψεις. Από την πλευρά του ωστόσο ο Δήμαρχος Κερκυραίων εμφανίστηκε αισιόδοξος, μίλησε για τυπικό ζήτημα και υποστήριξε ότι το έργο προχωράει κανονικά.
Μετά τη νέα εμπλοκή το θέμα του συμπληρωματικού δανείου θα πρέπει να έρθει εκ νέου στη Δημαρχιακή Επιτροπή (πιθανόν την Παρασκευή) και στη συνέχεια και πάλι στο Δημ. Συμβούλιο για έγκριση.
“Η Λαική θα ολοκληρωθεί. Εκτιμώ ότι δε θα υπάρξει καθυστέρηση παρά τις εξελίξεις. Είτε από δικά μας έσοδα, είτε από δάνειο θα εξευρεθούν πόροι για την ολοκλήρωση του έργου.
Ένα μεγάλο ποσό της προκαταβολής του έργου, πήγε για άλλους σκοπούς στο πλαίσιο της μεταστέγασης” ανέφερε ο κ. Μικάλεφ που δεσμεύθηκε ότι επαρκής ενημέρωση για το τι έχει ακριβώς συμβεί θα περιγράφονται σε ενημερωτικό έντυπο που θα διανείμει σύντομα ο Δήμος.
Ο κ. Μικάλεφ πρόσθεσε ότι η παράταξή του και όλος ο δημοτικός μηχανισμός, είναι αποφασισμένοι για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου.
“ Έχουμε πείσει και τον εργολάβο ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο, είτε με το δάνειο είτε όχι.
Οσο για τη νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι θεωρήθηκε ότι η αρχική απόφαση της δημαρχιακής για τη λήψη του δανείου, κάλυπτε από νομικής πλευράς το θέμα του συμπληρωματικού δανείου. Ωστόσο η ΠΙΝ είχε διαφορετική γνώμη και έθεσε θέμα νομιμότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του συμπληρωματικού δανείου ύψους 650 χιλ ευρώ, είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κερκυραίων στις αρχές Ιουλίου. Η αντιπολίτευση είχε τότε αποχωρήσει και το θέμα είχε ψηφιστεί μόνο από την πλειοψηφία και μάλιστα ως κατεπείγον, ώστε να καλυφθούν οι πρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη συμπληρωματική σύμβαση του έργου που είχε προηγουμένως ψηφιστεί, από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: