Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το Σάββατο 9 Αυγούστου αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. με επικεφαλής τον Βουλευτή της Μπάμπη Χαραλάμπους επισκέφτηκε και μίλησε σε εργαζόμενους στα ξενοδοχεία Ακτή Μεσογγή, Μίρα Μάρε, και Μπαρμπέλλα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του βουλευτή, “κατά τη συζήτηση αναδείχτηκαν πολλά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι όπως π.χ. το ζήτημα των συνθηκών εργασίας, των πληρωμών , το ασφαλιστικό, τη συρρίκνωση ειδικοτήτων που υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, και τη σκληρή εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργατών”.
Παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά είναι μία καλή χρονιά για τα ξενοδοχεία, όπως τόνισαν στελέχη των επιχειρήσεων , παρ΄ όλα αυτά οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο.
Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και με την αύξηση του αριθμού των ενσήμων « από 50 σε 100» για να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι “η διακηρυγμένη διάθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη συρρίκνωση των βαρέων και ανθυγιεινών εργασιών βάζει στο στόχαστρο ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων στον τουρισμό όπως σερβιτόροι, καμαριέρες, καθαρίστριες κ.λ.π. και ότι η συρρίκνωση αυτή οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφάλαιου”.
Ο κ. Χαραλάμπους κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς τους. “Τα ξενοδοχεία χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορούν να λειτουργήσουν, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο και γι αυτό δικαιούνται τα πάντα”.
Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να παλέψουν για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο- 5νθήμερο- 35ώρο, 1400 ευρώ βασικό μισθό.

Το ΚΚΕ βλέπει την όποια τουριστική ανάπτυξη στα πλαίσια μιας άλλου τύπου οικονομικής ανάπτυξης με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
“Ως λαϊκό δικαίωμα και όχι ως μία ανάγκη που προσφέρεται για εκμετάλλευση.

Τέλος τους ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έκαμε μέσω της βουλής και τους υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους για να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: