Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ "ΝΟΤΟΣ ΜΠΕΤΟΝ" ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Νομάρχη προγραμματισμένη σύσκεψη για το μέλλον της «Νότος Μπετόν». Στη σύσκεψη, συμμετείχαν διευθυντές από τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Αττικής, Πανελλήνια, Eurobank, ο διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μπουτάσης, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλέκος Κατσούρης, ο μέτοχος της «Νότος Μπετόν» Δημοσθένης Κάντας με το δικηγόρο και το λογιστή του καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Ο Νομάρχης εξήγησε ότι η πρωτοβουλία της συνάντησης έχει ως στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας προϋποθέσεων επαναλειτουργίας της «Νότος Μπετόν» προκειμένου και οι θέσεις των εργαζομένων να διασφαλιστούν και η ευκαιρία σταδιακής αποπληρωμής του χρέους προς τράπεζες, Ι.Κ.Α. και δημόσιο να δοθεί.
Από πλευράς της επιχείρησης, αφού ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία, ανακοινώθηκε ότι έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης το οποίο θα καταθέσουν εντός της εβδομάδας στους πιστωτές τους προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης για να ξαναδοθεί ζωή στην επιχείρηση.
Οι εκπρόσωποι των τραπεζών επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν καθώς περιμένουν να λάβουν το πλήρες κείμενο του σχεδίου αναδιοργάνωσης και να το διαβιβάσουν στα ανώτερα κλιμάκια για την οριστική απάντηση, μαζί με τις τυχόν παρατηρήσεις τους.
Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αναδείχθηκε η κοινωνική και οικονομική διάσταση της υπόθεσης η οποία είναι βέβαιο ότι θα ληφθεί υπόψη και στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: