Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των δύο σωματείων πρατηριούχων είχε σήμερα ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος.Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της υπόθεσης μετά την επιβολή του πλαφόν από το υπ. Ανάπτυξης στις τιμές των καυσίμων, ενώ ο κ. Πουλημένος δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των πρατηριούχων στο Υπ. Ανάπτυξης ώστε να ληφθεί υπόψη για την ρύθμιση της υπόθεσης στις επόμενες μέρες που θα διαρκέσει το πλαφόν.
Μετά το τέλος της συνάντησης του με τους βενζινοπώλες ο κ. Πουλημένος, σε δηλώσεις τους στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, επεσήμανε τα εξής:
“Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα στοιχεία γύρω από την τιμολόγηση των καυσίμων τόσο από τα διυλιστήρια προς τις εταιρείες εμπορίας, όσο και από τις εταιρείες προς τα πρατήρια.
Συζητήσαμε και την εκδοχή των εκπτώσεων που δίνονται στα βενζινάδικα. Προέκυψε ότι το περιθώριο κέρδους για τα πρατήρια της βενζίνης, έχει μηδενιστεί ή περιοριστεί στο ελάχιστο. Αποτέλεσμα, πολλά πρατήρια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Αυτή την εικόνα θα την μεταφέρω στο υπ. Ανάπτυξης ώστε να ληφθεί υπόψη για την ρύθμιση της υπόθεσης στις επόμενες μέρες που θα διαρκέσει το πλαφόν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα στα νησιά διαμορφώνεται μια κατάσταση, δεδομένου ότι λειτουργεί εδώ ένας μονοπωλιακός έως ολιγοπωλιακός χαρακτήρας προμήθειας των καυσίμων που διαμορφώνει τις τιμές με κανόνες που δεν ορίζονται εδώ . Συνεπώς, η όποια ρύθμιση στις τιμές των καυσίμων πρέπει να λαμβάνει υπόψη της επιμέρους ιδιαιτερότητες που διαμορφώνουν και το τελικό αποτέλεσμα της κοστολόγησης των καυσίμων και των τιμών που πωλούνται τα καύσιμα στους καταναλωτές.
Η εκπρόσωπος της Ενωσης Βενζινοπωλών Κέρκυρας Μ. Παπαδάτου, αφού ευχαρίστησε το Νομάρχη για την κατανόηση που έδειξε, τόνισε τα εξής
“Δώσαμε στο Νομάρχη, μια εικόνα του τι συμβαίνει στην Κέρκυρα. Εμείς ως κερκυραίοι πρατηριούχοι δεχόμαστε πιέσεις από τους συναδέλφους. Θ'αρχίσουν καταγγελίες συμβάσεων αν οι εταιρείες συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Ήδη υπάρχουν πρατήρια στην Κέρκυρα που δεν αγοράζουν και δεν πωλούν αμόλυβδη.
Αν θα συνεχιστεί αυτό θα υπάρξει πρόβλημα τις επόμενες μέρες. Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων. Πιέζουμε τις εταιρείες να ρίξουν τις χονδρικές τιμές. Είμαστε σε επικοινωνία με την Κρήτη, αν χρειαστεί θα πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη. Ίσως να γίνει στις επόμενες μέρες και Γ.Σ. για να δούμε τι θα ακολουθήσει. Για τους Παξούς ισχύει η εντολή Νομάρχη για πιο ήπια αντιμετώπιση των πραγμάτων. Υπάρχει εκεί ένα ιδιότυπο καθεστώς”.
Από την πλευρά του, ο Αντ. Σάκος, μέλος της Ενωσης, σημείωσε τα εξής: “Θα πρέπει να περάσει το πλαφόν σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων. Δε ζητάμε κάτι άδικο αλλά το αυτονόητο, που μπορεί να το κατανοήσει ο κάθε καταναλωτής και να έχουμε και μεις τα μαγαζιά μας πιο βιώσιμα στην αγορά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: