Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

Με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρίνος, Γκατζής, Γκιόκας και Χαραλάμπους στους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης ρωτούν για την καθυστέρηση της έκδοσης ελεύθερης εισόδου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα ΑΜΕΑ και την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, αναφέρουν:
«Με πολλή μεγάλη καθυστέρηση εκδόθηκε η απόφαση για την ανανέωση των καρτών αναπηρίας 2008, που προβλέπει έναρξη της διαδικασίας από την 1 η Σεπτέμβρη. Παρά την έκδοση της απόφασης, παρατηρούνται προβλήματα ταλαιπωρίας των δικαιούχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ζήτημα που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Εκτός από την έγκαιρη έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την ανανέωση της κάρτας, σοβαρό είναι και το αίτημα που τίθεται για την μόνιμη ισχύ της, χωρίς να είναι αναγκαία η ετήσια ανανέωση θεώρηση, τουλάχιστον για άσους έχουν μόνιμη αναπηρία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν για να μην επαναληφθεί η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και για να ικανοποιηθεί το αίτημα της μόνιμης ισχύος της κάρτας τουλάχιστον για αυτούς που έχουν μόνιμη αναπηρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: