Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ



“Επίσκεψη ρουτίνας, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τα εκπαιδευτικά πράγματα του Νομού”, χαρακτηρίζει την πρόσφατη παρουσία στην Κέρκυρα του Υπουργού Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη, η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ.Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε το Σάββατο η αναπληρώτρια συντονίστρια της Ν.Ε. Λίνα Ρούσσου επεσήμανε τα εξής:
«Στα υπομνήματα που τού κατατέθηκαν, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νομού σε υποδομές, ο Υπουργός απάντησε με ένα πίνακα έργων 25 εκατ. €, πολλά από τα οποία προγραμματίστηκαν και ξεκίνησαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και με ένα προγραμματισμό για τα επόμενα 7 χρόνια από το ΕΣΠΑ για όλη την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών ύψους 38 εκατ. €! Και αυτά όταν είναι γενικώς παραδεκτό και καταγράφεται στα σχετικά υπομνήματα ότι οι ανάγκες σχολικής υποδομής στην Κέρκυρα αγγίζουν τα 70 εκατ. €.
Ειδικά δε για τις τεράστιες ανάγκες στο Δήμο Κερκυραίων, οι εξαγγελίες ήταν 2 σχολεία μέσω ΣΔΙΤ και 300 χιλ.€ για τις τουαλέτες των Γενικών Λυκείων!
Είναι φανερό ότι ο Υπουργός Παιδείας τίποτε δεν είχε να εξαγγείλει πέρα από την «μασημένη τροφή» των ήδη προγραμματισμένων έργων.
Τίποτε δεν απάντησε στα επίμονα αιτήματα των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης γιά ουσιαστικές χρηματοδοτήσεις των επισκευαστικών και λειτουργικών αναγκών των Σχολείων, παραπέμποντας σε … άλλους συναδέλφους του υπουργούς.
Τίποτα δεν απάντησε για την σταδιακή κατάργηση των Ολοήμερων σχολείων και της Ενισχυτικής διδασκαλίας που επιτυχημένα είχε δημιουργήσει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Τίποτα δεν απάντησε για την αναβάθμιση της ειδικής αγωγής, παραπέμποντας σε σχεδιασμούς, δηλαδή στο απώτερο έως αόρατο μέλλον.
Και βέβαια ούτε διανοήθηκε να σχολιάσει το πλέον ουσιαστικό ζήτημα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί φορείς της Κέρκυρας, δηλαδή την εκπαιδευτική υστέρηση και υποβάθμιση του Νομού σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Και τελικά περιορίστηκε να περιμένει τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και του Ιονίου Πανεπιστημίου για τα θέματα που του έθεσαν επί τόπου, ώστε να τα «μελετήσει».
Η Κέρκυρα, δυστυχώς, έχει πικράν πείραν των «μελετών» στα γραφεία των Υπουργείων. Ουσιαστικά, είναι ένας εύσχημος τρόπος για να ξεχαστούν στα συρτάρια του Υπουργών τα αιτήματα των φορέων.
Το ίδιο συνέβη και με τις επισκέψεις της προηγούμενης Υπουργού Παιδείας, των Υπουργών Υγείας, του Υπουργού Τουριστικής ανάπτυξης, και άλλων περαστικών….
Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ο Υπουργός Παιδείας έβγαλε μια υποχρέωση, να επισκεφθεί την Κέρκυρα ως τον 30ο, όπως είπε, Νομό στο πρόγραμμα περιοδειών του. Πέραν τούτου, ουδέν.
Αλλωστε, πώς να αντιμετωπίσει ο «άμοιρος» ο Υπουργός Παιδείας όλα αυτά τα αιτήματα όταν το Υπουργείο του, συνειδητά από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι από τα τελευταία Υπουργεία σε χρηματοδοτήσεις; Όταν είναι γνωστό ποια προτεραιότητα δίνει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην δημόσια παιδεία όλων των βαθμίδων;
Τα αιτήματα έχουν καταγραφεί. Το αποτέλεσμα θα αποδειχθεί όταν έρθει η ώρα του ταμείου. Γιατί ο λαός θυμάται και κρίνει, κύριε Υπουργέ.
Ο ΧΡ. ΜΠΟΥΚΑΣ

Από την πλευρά του ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίσκεψη Στυλιανίδη, σημείωσε απευθυνόμενος στον υπουργό:
«Συζητήσατε με τους φορείς κυρίως για το στεγαστικό πρόβλημα.

Πήρατε υπομνήματα για τις ανάγκες του Νομού στο συγκεκριμένο θέμα που ανέρχονται αυτή τη χρονική περίοδο στο ύψος των 70 περίπου εκατομμυρίων Ευρώ.

Πολλά έργα από αυτά προγραμματίστηκαν και άρχισαν να υλοποιούνται από 5ετίας.

Υποσχεθήκατε ένα πρόγραμμα σχολικής στέγης 25 περίπου εκατομμυρίων.

Θέλω κ. Υπουργέ, ένα μόνο πράγμα να σας μεταφέρουν:

Στην Κέρκυρα έχουμε ένα κακό: θυμόμαστε!

Επομένως αναμένουμε να υλοποιήσετε το πρόγραμμα που υποσχεθήκατε στο χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώσετε.

Όλα κρίνονται από την υλοποίηση των έργων και όχι από τις υποσχέσεις.

Αναμένουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: