Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

ΓΚΕΡΕΚΟΥ: Ο κ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΩΡΑΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπηλιωτόπουλου, αμέσως μετά τη λήξη της Κυβερνητικής Επιτροπής, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, Βουλευτής Κέρκυρας κ. Άντζελα Γκερέκου, έκανε την εξής δήλωση:

Για μία ακόμη φορά ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπηλιωτόπουλος «βλέπει» αυτά που «δεν βλέπει» κανείς άλλος και για μία ακόμη φορά, προσπαθεί να εξωραΐσει την εικόνα της πορείας του Ελληνικού Τουρισμού, φέρνοντας τα στοιχεία στα μέτρα του.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μίλησε για «αύξηση της κίνησης κατά 3%», αναφερόμενος προφανώς στα στοιχεία της ΕΣΥΕ, η οποία προσμετρά ως «τουριστικές αφίξεις» και τις κινήσεις των οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας – πρόβλημα το οποίο επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει δημόσια. Η πραγματικότητα όμως, αποδεικνύεται στα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) – ο οποίος στην επεξεργασία του αφαιρεί τα συγκεκριμένα ποσοστά – και αυτό που προκύπτει, είναι μηδενική αύξηση της κίνησης μέχρι τα τέλη Ιουλίου, σε σύγκριση με τα ποσοστά της περσινής χρονιάς.

Το βασικό πρόβλημα, είναι η έλλειψη κοινής και συντονισμένης πολιτικής σε όλα τα πολλά και διαφορετικά πεδία που αφορούν τον Τουρισμό. Αυτό που «πληρώνει» τη στιγμή αυτή η χώρα μας, είναι η έλλειψη συντονισμού, η έλλειψη πρόνοιας και η έλλειψη κεντρικών αποφάσεων σχετικά με τον Τουρισμό. Δυστυχώς για τους Έλληνες Πολίτες, και ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες του Τουρισμού, ουδεμία αξία έχει να «αναγνωρίζεται κατόπιν εορτής», ότι η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια έπληξαν τον Ελληνικό Τουρισμό. Αντί να πετά ο ένας Υπουργός το «μπαλάκι» της ευθύνης και της αποτυχίας στον άλλο, καλό θα ήταν να «δουν» επιτέλους για μια φορά, αυτό που «βλέπουν» και όλοι οι άλλοι: την ανάγκη κοινών και συντονισμένων δράσεων και την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων.

Η καθημερινότητα των ανθρώπων του Τουρισμού και το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, διαψεύδουν τη «μαγική εικόνα» την οποία επιμένει να παρουσιάζει κάθε φορά ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Όποιος όμως επισημαίνει τα προβλήματα αυτά και υπενθυμίζει τη δυσάρεστη πραγματικότητα, κατηγορείται από τον κ. Υπουργό για «μεμψιμοιρία» και «μιζέρια». Θα ήταν μια καλή αρχή, να λυθούν τα προβλήματα της αντικειμενικής στατιστικής παρακολούθησης των στοιχείων του Ελληνικού Τουρισμού – όπως τόσες και τόσες φορές έχουμε ζητήσει – και αν και τότε τα πραγματικά στοιχεία, επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία του Υπουργού, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να συμφωνήσουμε μαζί του. Δυστυχώς όμως τη στιγμή αυτή, η αισιοδοξία την οποία εξέφρασε, δεν προκύπτει από την αληθινή εικόνα του Ελληνικού Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: