Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΗΝΟΦΩΤΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την απάντηση ότι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας διενεργούνται με ιδιαίτερη ευαισθησία, ουσιαστικοί και εντατικοί έλεγχοι για ηχορύπανση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,με ιδιαίτερη έμφαση τις νυχτερινές ώρες, στο κέντρο της πόλης και σε Κάβο, Σιδάρι, Αχαράβη, έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Παν. Χηνοφώτης, σε σχετικό ερώτημα των βουλευτών του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους και Ν. Μωραίτη.
Το πλήρες κείμενο της απάντησης του κ. Χηνοφώτη έχει ως εξής:
“Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας στα πλαίσια τον εξειδικευμένου και στοχευμένου σχεδίου δράσης που έχει εκπονηθεί κατ εφαρμόζεται, για την προστασία της ποιότητας της ζωής των πολιτών (ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων, παράνομη είσοδος­ ανηλίκων σε μπαρ και ομοειδή καταστήματα κ.λπ.) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Κέρκυρας και στις περιοχές Κάβου, Σιδαρίον και Αχαράβης, διενεργούνται με ιδιαίτερη ευαισθησία, λόγω τον ιστορικού χαρακτήρα της παλαιάς πόλης, ουσιαστικοί και εντατικοί έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθ' όλο το 24ωρο, με ιδιαίτερη έμφαση τις νυχτερινές ώρες, τόσο από τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες όσο και από ειδικά προς τούτο συνεργεία ελέγχου ηχομετρήσεων. Στόχος των ελέγχων αυτών είναι η προστασία πης ποιότητας ζωής των πολιτών από την ηχορύπανση, τη τήρηση της κοινής /ησυχίας-, και της νομιμότητας στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και η εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στη νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων.
Κατά τούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, κατά το τρέχον έτος, ειδικά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην οδό Καποδιστρίου, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις για στέρηση άδεια; ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος, (σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε η διαδικασία του αυτοφώρου), 82 παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων και 81 παραβάσεις για παραβίαση τον ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων. Επίοης στα καταστήματα αυτά διενεργήθηκαν 41 ηχομετρήσεις και βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις, για τις οποίες εφαρμόσθηκε η διαδικασία τον αυτοφώρου. Για τις προαναφερόμενες παραβάσεις, πέραν της ποινικής δίωξης, ενημερώθηκε και ο Δήμος Κερκυραίων για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Μέχρι σήμερα από τον εν λόγω Δήμο έχουν εκδοθεί 5 αποφάσεις προσωρινής αφαίρεσης της αδείας και αφράγισης καταστημάτων, οι οποίες εκτελέστηκαν και κατά το χρόνο της προσωρινής σφράγισης παρέμειναν κλειστά. Επιπλέον στο Δήμο Κερκυραίων εκκρεμεί η λήψη αποφάσεων επιβολής διοικητικών κυρώσεων, σύμφωνα με τις διατάζεις του π.δ. 180/1979, για 4 καταστήματά πον λειτουργούν επί της Οδού Καποδιστρίου. Για. τις περιπτώσεις αυτές έχουν γίνει υπομνήσεις στο Δήμο από την αρμόδια Υπηρεσία μας, με τελευταία αυτήν της 31-07-2008.
Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Καποδίστρια», όπως έχει προκύψει από τους ελέγχους του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας, λειτουργούν νόμιμα σύμφωνα με την κατεχόμενη άδεια, πλην ενός, το οποίο όμως κατά το τελευταίο δίμηνο παραμένει κλειστό. `Ηδη την 04-08-2008 σφραγίστηκε οριστικά και αυτό με απόφαση του Δήμου. Πάντως, κατά το χρόνο που λειτουργούσε το εν λόγω κατάστημα, σε βάρος του υπευθύνου εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία για στέρηση άδειας λειτουργία.; και βεβαιώθηκαν άλλες 6 παραβάσεις που αφορούσαν τη νόμιμη λειτουργία τον. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι τα καταστήματα στην οδό Καποδιστρίου λειτουργούν από τις εορτές του Πάσχα και μετά.
Πέραν αυτών, από τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρύληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.ΓΙ.Τ.Α.), στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιάς Πόλης, ανά συχνά χρονικά διαστήματα, διενεργούνται έλεγχοι σε μοτοσικλέτες-μοτοποδήλατα, yια την τήρηση της κοινής ησυχίας, την αντιμετώπιση των θορύβων και τη νόμιμη κυκλοφορία αυτών. Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν το τρέχον έτος (έως U3-Ο8-2008) στην εν λόγω περιοχή, βεβαιώθηκαν 3 lπαραβάσεις για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης, ί 1 για κίνηση σε πεζόδρομο, 30 για παράνομη στάθμευση, 2 νια στέρηση ασφαλιστηρίου, 7 για πρόκληση υπερβολικού θορύβου και 15 για μη χρήση προστατευτικού κράνους; ενώ σε δύο (2) περιπτώσεις ακινητοποιήθηκαν τα δίκυκλα. Σημειώνεται ότι η περιοχή της Παλαιάς Πόλης αστυνομεύεται και από τη Δημοτική Αστυνομία, ως προς τα θέματα της αρμοδιότητάς της.
Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας στην Κέρκυρα έχουν εναισ0ητοποιηθεί στον τομέα αυτό και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια. για την πρόληψη και καταστολή των σχετικών παραβάσεων και συνεπώς τα αναφερόμενα στην ερώτηση ότι «η Αστυνομία δείχνει περίεργη απροθυμία να επέμβει» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνονμε ότι, από το έτος 2002 μέχρι σήμερα, ουδείς φορέας ή κάτοικος της περιοχής Παλαιάς Πόλης και ιδιαιτέρως της οδού Καποδιστρίου έχει υποβάλει στις Υπηρεσίες μας γραπτή καταγγελία για ελλιπή αστυνόμευση.
Ωστόσο στις εν’ λόγω Υπηρεσίες μας δόθηκαν πρόσθετες εντολές και οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων στην προαναφερόμενη περιοχή και γενικότερα εντονότερη αστυνόμευση, λαμβανομένων υπόψη και των θεμάτων που τίθενται με την ερώτηση των κ.κ. βουλευτών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: