Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεχίζονται οι προεκλογικές περιοδείες του Νίκου Δένδια

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, κατά την προεκλογική του περιοδεία στα δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Εσπερίων και Αγ. Γεωργίου, που πραγματοποίησε το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, άκουσε τα προβλήματά τους και έδωσε απαντήσεις σε κάθε τους ερώτημα.
Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε επίσης τους κατοίκους για το έργο της Κυβέρνησης τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στο έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με το Νομό της Κέρκυρας.
Οι κάτοικοι συνεχάρησαν τον Υπουργό για την άμεση και ταχεία επίλυση ζητημάτων που επί χρόνια ταλάνιζαν τον Νομό, όπως η επιτάχυνση των εργασιών αποπεράτωσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αγορά οικοπέδου ανέγερσης Νέων Φυλακών εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά τους για την προώθηση και ψήφιση του Νομοσχεδίου που αφορά την λειτουργία των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών, το οποίο βάζει τέλος στο μακάβριο θέμα της μεταφοράς των νεκρών στα Ιωάννινα για την διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.
Ενθουσιώδεις ήταν, τέλος, οι αντιδράσεις των κατοίκων για τις προσωπικές προσπάθειες που κατέβαλλε ο Υπουργός, προκειμένου να ψηφισθεί το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την μοριοδότηση της εντοπιότητας των κατοίκων των Ιονίων Νησιών στις προσλήψεις, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 101 του Συντάγματος.
Σύμφωνα με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο άρθρο 16 του Ν.3801/2009, οι δημότες όλων των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μοριοδοτούνται με 30 μονάδες λόγω εντοπιότητας, ενώ σε κάθε περίπτωση τυγχάνουν απόλυτης πρόταξης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών του Νομού.
«Στις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού μας θα διορίζονται επιτέλους συντοπίτες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: