Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Στη συνεδρίαση του ΤΑΧΔΙΚ η αγορά οικοπέδου για τις νέες φυλακές

Στη συνεδρίαση του ΤΑΧΔΙΚ στις 21 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθεί το θέμα της διακήρυξης της δημοπρασίας, για την αγορά του οικοπέδου των νέων Φυλακών . Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας σε εκπομπή του “Τηλεκέρκυρα”, ο διευθύνων σύμβουλος της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Σπ. Ιωάννου.
Μετά την έγκριση της διακήρυξης θα ακολουθήσει δημοσίευση στις τοπικές εφημερίδες για πρόσκληση υποψηφίων πολιτών προς το ΤΑΧΔΙΚ για να αγοραστεί νέο οικόπεδο και να ανεγερθεί το νέο σωφρονιστικό κατάστημα.
“Το σχετικό κονδύλι έχει ήδη εξασφαλιστεί με ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια. Έχει άλλωστε ανακοινωθεί από τον Ιούλιο. Πέρασε και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους”.
Ο κ. Ιωάννου εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξουν πολλοί συμπολίτες μας που θα θελήσουν να πωλήσουν ακίνητα προς το ΤΑΧΔΙΚ ώστε να βρεθεί οικόπεδο για τις νέες φυλακές.
Από την άλλη, σημείωσε ότι οι μηχανικοί της “Θέμιδας”, έχουν θέσει κάποια κριτήρια καταλληλότητας για το οικόπεδο, όπως η χρονοαπόσταση (θα πρέπει να είναι γύρω στα 25 λεπτά με Ι.Χ.).
Στις 25/9 τα εγκαίνια
του νέου Νοσοκομείου

Αναφορικά με τη μελλοντική χρήση του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου, ο κ. Ιωάννου εκτίμησε πως χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση απ’όλες τις πλευρές προκειμένου να μη χαθεί καμία δυνατότητα αξιοποίησης του.
Τέλος, στάθηκε στα επικείμενα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου που θα γίνουν, όπως είπε, στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ κατέληξε με την εξής επισήμανση:
“Το νέο Νοσοκομείο, το Δικαστικό Μέγαρο και το οικόπεδο των νέων Φυλακών, είναι τρία μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται επί κυβερνήσεως Ν.Δ. με τη σημαντική συμβολή του υπ. Δικαιοσύνης και βουλευτή Νίκου Δένδια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: