Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ το ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο στρέφεται τώρα σε αυτό της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και των μικρότερων κομμάτων.
Στη Ν.Δ., έχει καταρτιστεί από τη ΝΟΜΕΚΕ το σχέδιο των ατόμων που θα διευθύνει την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.
Αύριο το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει η διευρυμένη Ν.Ε. παρουσία του νέου κομματικού τομεάρχη κ. Γεωργά και του αρμόδιου για την Κέρκυρα περιφερειάρχη κ. Κυριαζή, στην οποία θα ανακοινωθεί επισήμως η σύνθεση της επιτροπής εκλογικού αγώνα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΟΔΕ κ. Κοντό το ψηφοδέλτιο έχει κλείσει και πιθανότατα σήμερα θα ανακοινωθεί και επίσημα.
Στο ΠΑΣΟΚ
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα η αναπληρώτρια γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λίνα Ρούσσου επεσήμανε ότι η συγκρότηση του ψηφοδελτίου έγινε με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατικότητα καθώς δόθηκε το δικαίωμα σε κάθε πολίτη, μέλος ή φίλο του ΠΑΣΟΚ να προταθεί ή να προτείνει υποψηφιότητα, και ελήφθη σοβαρά υπόψη η πολιτική αξιολόγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Το βράδυ στο Φαληράκι θα συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, ένα όργανο περίπου 70 ατόμων, που θα συζητήσει το σχέδιο δράσης για τον προεκλογικό αγώνα καθώς και τον προγραμματισμό της εξόρμησης της οργάνωσης και των υποψηφίων βουλευτών στους Δήμους της Κέρκυρας και σε μαζικούς χώρους.
Επίσης, η Τ.Ο. Κοντοκαλίου πραγματοποιεί την Κυριακή το απόγευμα στις 7 εγκαίνια του Εκλογικού της Κέντρου, η Δ.Ο. Λευκιμμαίων την Κυριακή το πρωί συγκαλεί Δημοτική ολομέλεια ενώ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα γίνονται τα εγκαίνια του Εκλογικού κέντρου της Δ.Ο. Κασσωπαίων.
ΣΥΡΙΖΑ
Αύριο, ολοκληρώνονται οι διεργασίες στο Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, το οποίο θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί τοπικά. Απόψε πρόκειται να συνεδριάσει η Νομαρχιακή του Συνασπισμού η οποία θα αποφασίσει για τα δύο από τα πέντε πρόσωπα που αναλογούν στη μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας.
Οπως δήλωσε το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΝ Νατ. Θεοδωρακοπούλου, "είναι μια δύσκολη εκλογική μάχη για το ΣΥΡΙΖΑ, μετά την περίοδο δυσκολιών και αντιπαραθέσεων. Πιστεύουμε ότι στις εκλογές η Ν.Δ. δεν θα επικρατήσει και πάλι, δεν έχει πείσει τους πολίτες. Ούτε και το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να κυβερνήσει με εναλλακτικές πολιτικές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: