Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΑΙΧΜΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ-ΑΥΡΙΟ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενώ το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με το ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν αύριο (στις 5.30 στο Επιμελητήριο), ημερίδα με θέμα το Ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό με σύστημα με ομιλητή τον πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μ. Βλάσσης με ανοικτή επιστολή του στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, του καταλογίζει ότι “έρχεται στην Κέρκυρα να στηρίξει τους εσωκομματικούς του φίλους που διόρισε διορίσει στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ” .
Ειδικότερα, ο κ. Βλάσσης, αναφέρει τα εξής:
Για τρίτη φορά τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες έρχεστε στην Κέρκυρα. Έρχεστε για να στηρίξετε τους εσωκομματικούς σας φίλους που έχετε διορίσει στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Κέρκυρα. Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβρη του 2008 δήλωσε ότι “τα μέλη κα τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν διορίζονται αλλά εκλέγονται!!!”
Εσείς λοιπόν γιατί διορίσατε τους εσωκομματικούς σας φίλους στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Κέρκυρα; Κι εκείνοι γιατί δέχτηκαν το διορισμό;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με τις ενέργειες σας προσβάλλετε και απογοητεύετε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που μια ζωή στηρίζουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανιδιοτελώς; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι ενέργείες σας είναι εκτός κομματικής γραμμής όπως την όρισε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης; Είστε έξω από τα προβλήματα των εργαζομένων.
Που ήσασταν όταν ψηφίζονταν και θεσμοθετούνταν η μερική απασχόληση, τα stage και άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ που πλασματικά μειώνουν τους δείκτες ανεργίας στη χώρα και στερούν πόρους από τα ασφαλιστικά μας Ταμεία; Τι κάνετε για να αρθούν οι μισθολογικές ανισότητες στο δημόσιο, να καλυφθεί η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης από τις πολιτικές λιτότητας της σημερινής αλλά και της χθεσινής κυβέρνησης; Τι κάνατε για να μην ληστέψουν τα ασφαλιστικά μας Ταμεία στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα; Τι στάση κρατήσατε όταν καταργούσαν το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ και το Τ.Α.Δ.Κ.Υ; Ποιους αγώνες δώσατε;
Μετά από τόσα χρόνια τώρα κάνετε επιφανειακές δηλώσεις και κινήσεις προβάροντας κυβερνητικά κοστούμια; Αυτό σας ενδιαφέρει; Με δίωρες στάσεις εργασίας και μονοήμερες - παραδοσιακές στο τέλος του χρόνου- απεργίες δεν λύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων. Είναι αδύνατον να στηριχθούν τα προβλήματα των εργαζομένων από κομματικά καθοδηγούμενους. Απαιτούμε τους εκπροσώπους μας να τους επιλέγουμε εμείς εδώ στην Κέρκυρα και όχι να μας τους διορίζεται εσείς από την Αθήνα. Η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης θα ανατραπεί μόνο με αγώνες από τα κάτω και όχι με καθοδηγητές ...”

•Στην ημερίδα που γίνεται σε συνεργασία με το ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ομιλητές εκτός του κ. Παπασπύρου θα είναι, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας Γιώργος Ρωμανιάς, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ινστιτούτου Τάσος Αποστολόπουλος και ο αντιπρόεδρος του ΙΝΕ Βασίλης Ξενάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: