Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΚΡΙΠΕΡΟ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

Σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Σκριπερού παρευρέθηκε χθες το βράδυ ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Κώστα Λέσση και τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή.

Στη συνέλευση παρέστησαν ακόμη, ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κοινοτήτων, Δήμαρχος Φαιάκων Μιχάλης Κάρρας και ο Δήμαρχος Παλαιοκαστριτών Κώστας Χαλικιάς.

Τη συνέλευση των κατοίκων απασχόλησε το θέμα της παράκαμψης Σκριπερού, έργο το οποίο έχει προτείνει η Νομαρχία στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Ιόνιων Νησιών του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.).

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε λεπτομερής ενημέρωση για την εκπόνηση της μελέτης, για την προβλεπόμενη χάραξη, τις κυκλοφοριακές συνδέσεις με το υπάρχον επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, για τα θέματα απορροής των ομβρίων υδάτων, ενώ απαντήθηκαν και απορίες που αναφέρονται σε γεωτεχνικά ζητήματα.

Ο Νομάρχης μιλώντας στους κατοίκους εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αλλαγής της μελέτης που έχει κατατεθεί πλήρης και ώριμη από τις 22 Οκτωβρίου 2008 στη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ, με επικείμενη έγκρισή της και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε ουσιαστικά με ακύρωση του έργου. Δέχθηκε ωστόσο οι προτάσεις των κατοίκων που θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα κατατεθούν από το Τοπικό Συμβούλιο Σκριπερού και το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιοκαστριτών, να μελετηθούν για να εκτελεστούν ως μικρό συμπληρωματικό υποέργο, παράλληλα με το κύριο έργο.

Τη θέση αυτή υποστήριξαν ως μόνη ρεαλιστική επιλογή ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μιχάλης Κάρρας, ο Δήμαρχος Παλαιοκαστριτών Κώστας Χαλικιάς και ο αντινομάρχης Κώστας Λέσσης και έτυχε γενικής αποδοχής από τους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: