Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡ. ΤΟΜΠΡΟΥ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕΔΚ ΣΤΟ ΙΚΑ


Ενώ η δημιουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κερκυραίων η σύσταση του Δ.Σ. και οι οφειλές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς θα συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρόεδρος της ΕΤΕΔΚ Χρ. Τόμπρου δημοσιοποίησε τη διαταγή κατάσχεσης από το ΙΚΑ προσωπικών περιουσιακών στοιχείων της, για οφειλές ύψους περίπου 162.000 ευρώ.
Η κ. Τόμπρου εκτιμά ότι η λήψη αναγκαστικών μέτρων από το ΙΚΑ είναι εντελώς άκαιρη και περίεργη και δημιουργεί έντονα ερωτηματικά επειδή σε χειρότερες περιπτώσεις, σε οφειλές του παρελθόντος,δεν ελήφθησαν παρόμοια μέτρα.
Παραθέτοντας ορισμένα στοιχεία η κ. Τόμπρου σημείωσε τα εξής:
Στις 20 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το ΙΚΑ και ζήτησε να συνεχιστεί ο έλεγχος για οφειλές έως και τον Οκτώβριο του 2008, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξόφληση των οφειλών λόγω μετεξέλιξης της επιχείρησης.
Πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο έλεγχος της εστάλη η διαταγή κατάσχεσης από το ΙΚΑ και μάλιστα σε μέρα απεργίας. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ το έγγραφο του ΙΚΑ εστάλη στις 10 Δεκεμβρίου.
"Είναι η ύστατη ποινή για ένα οφειλέτη και χωρίς μάλιστα να δοθεί κανένα ειδοποιητήριο από το ΙΚΑ Μου αντιστοιχούν 3 μήνες θητείας και ποσό 80.000 ευρώ".
Ρύθμιση χρεών
Η κ. Τόμπρου ανέφερε ακόμα ότι έχει γίνει ρύθμιση με το ΙΚΑ για εξόφληση του ποσού και πιθανόν σήμερα να ξεκινήσει η αποπληρωμή.
Η ρύθμιση έχει γίνει για κάποιους μήνες.
“Αναλαμβάνοντας αυτήν τη θέση, γνώριζα τα ρίσκα και γι’ αυτό και αναλαμβάνω την ευθύνη μου”.
Μετά από ερώτηση για το αν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση των δύο εταιριών (ΕΤΕΔΚ-ΑΝΕΔΚ) ενόψει του νέου καθεστώτος στις δημοτικές επιχειρήσεις,σημείωσε ότι θα πρέπει να πληρωθούν πρώτα οι οφειλές, κάτι που αναμένεται να γίνει στον επόμενο μήνα.
ΑΝΕΔΚ
Σημειώνεται ότι προβλήματα αντιμετωπίζει και η ΑΝΕΔΚ καθώς η εφορία, προχώρησε στη δέσμευση του 50% των καταθέσεων της Αναπτυξιακής, έναντι των οφειλών του ΦΠΑ. Η δέσμευση του συγκεκριμένου ποσοστού των καταθέσεων της ΑΝΕΔΚ, σχετίζεται με τη μη καταβολή του ΦΠΑ, την περίοδο 2006-2007, ύψους 1,3 εκ. ευρώ.
Οι συγκεκριμένες οφειλές βεβαιώθηκαν την περίοδο που διετέλεσε πρόεδρος της Αναπτυξιακής, ο Ν. Χονδρογιάννης.
Επιτροπή για το
Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Την περαιτέρω διερεύνηση της πρότασης συμμετοχής του Δήμου στο υπό ίδρυση Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο το οποίο θα αναλάβει τη διαχείριση των παράκτιων ζωνών και περιφερειακών λιμανιών που είχε στην αρμοδιότητά του το Λιμενικό Ταμείο πριν τη μετατροπή του σε Οργανισμό Λιμένος, αποφάσισε το Δημ. Συμβούλιο
Στην επιτροπή θα προεδρεύει ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κούρκουλος.
Με την αφορμή αυτή, αρκετοί σύμβουλοι, υποστήριξαν ότι ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει στην ίδρυση δικού του λιμενικού Ταμείου, διεκδικώντας παράλληλα την μεταβίβαση της διαχείρισης της παράκτιας ζώνης της πόλης, πλην του λιμανιού, από τον ΟΛΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: