Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΩΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ



Επιτόπια επίσκεψη στο πεζοδρόμιο της παραλιακής που έχει υποστεί καθίζηση και στη συνέχεια συνεργασία, είχαν σήμερα ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, ο Δήμαρχος Σ. Μικάλεφ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλας, μαζί με συνεργάτες τους.
Σε γενικές γραμμές τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων προς μια τεχνική λύση που θα απαιτήσει σημαντική χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Πουλημένος μιλώντας στα ΜΜΕ, επεσήμανε τα εξής:
Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ, το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, τον αντινομάρχη Λέσση τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών νομαρχίας κατά την διάρκεια της οποίας συζητήσαμε όλες τις πτυχές που απασχολεί την πόλη.
Αναφέρομαι στον παραλιακό δρόμο της Γαρίτσας στις πτώσεις του τείχους και του πεζοδρομίου, είδαμε όλες τις ενέργειες του κ. Δεσύλλα σε μια μαραθώνια προσπάθεια να επιτύχει την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής ναυτιλίας, Πολιτισμού και ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να κινηθεί νόμιμα προς την κατεύθυνση της οριστικοποίησης της μελέτης και υποβολής του αιτήματος χρηματοδότησης.
Αυτό θα απαιτήσει αρκετό χρόνο για να φτάσουμε στην κατάληξη της υποβολής της ώριμης μελέτες, θα χρειαστούν μήνες για να φτάσουμε στο σημείο, ωστόσο προβάλει άμεση και επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών για να αποδοθεί σε χρήση το πεζοδρόμιο και να διασφαλιστεί ο επαρχιακός δρόμος από τις διαβρώσεις.
Επεξεργαστήκαμε δυο λύσεις που κατατίθενται και που έχουν την συμβολή τους οι δυο τεχνικοί της μελετητικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται ο ΟΛΚΕ που εκπονούν την οριστική μελέτη.
Καταλήξαμε σε μια προσπάθεια που θα καταβληθεί από κοινού προς μια τεχνική λύση που θα απαιτήσει σημαντική χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών με κοινό αίτημα που θα υποβάλουμε προς αυτό το υπουργείο.
Θα απαιτήσουμε την χρηματοδότηση που θα μπορέσουμε άμεσα να παρέμβουμε για να αποκατασταθεί η βατότητα του πεζοδρομίου υπό τις καλύτερες συνθήκες ασφαλείας, η προστασία του μνημείου σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και η αποφυγή διαβρώσεων του επαρχιακού δρόμου"
.

Ο Αλ. Δεσύλλας

«Επεξεργαστήκαμε από κοινού άμεσες παρεμβάσεις, χρειάζεται η εξεύρεση πίστωσης. Θα υποβληθεί συνολικό αίτημα δήμου νομαρχίας ΟΛΚΕ και ΠΙΝ. Πριν από αυτά όμως, ο ΟΛΚΕ με τις δικές του δυνατότητες θα προσπαθήσει να παρέμβει», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Αλ. Δεσύλλας.
Πρόσθεσε ακόμα και τα εξής:
"Η μελέτη που εκπονείται είναι ολοκληρωμένη, πιστεύουμε ότι σε ένα μήνα θα έχουμε στα χέρια μας την οριστική περιβαλλοντική αδειοδότηση. Βάσει των όρων της, θα περάσουμε στο τρίτο στάδιο της μελέτης που προβλέπει την οριστική μελέτη λιμενικών έργων, την κατασκευαστική μελέτη της ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης που έχει εκπονηθεί και τα τεύχη δημοπράτησης. Αν εξευρεθεί με όλα αυτά και η σχετική πίστωση, τότε θα προχωρήσουμε άμεσα στην δημοπράτηση του έργου. Οι μελέτες που υπάρχουν είναι πλήρεις και έχουν εγκριθεί κατά το 80%, οι τεχνικές μελέτες είναι άρτιες.
Θα συζητήσουμε και τους μελετητές για να μας πουν ακριβώς τι χρειάζεται. Θα ξεκινήσουμε άμεσα με δαπάνες του ΟΛΚΕ, για να μπορεί όμως να γίνει παρέμβαση σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου θα χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. €".


Ο Σ. Μικάλεφ

«Ζητάμε την πλήρη και οριστική αποκατάσταση του μέρους αυτού. Διεκδικούμε από την Πολιτεία την χρηματοδότηση και την αποκατάσταση του πεζοδρομίου στην Γαρίτσα» ανέφερε ο Δήμαρχος Κερκυραίων.
Σημείωσε ότι οι εκτεταμένες ζημιές δεν είναι μόνο εκεί που φαίνονται αλλά και στο απέναντι πεζοδρόμιο. "Έτσι ο δήμος με κλιμάκιο του αναλαμβάνει να ερευνήσει το υπέδαφος διότι θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την στατικότητα και ασφάλεια των υποδομών που βρίσκονται απέναντι. Πρόκειται για νεότερο μνημείο και όχι βυζαντινό. Έτσι και αλλιώς και εμείς την προστασία του επιθυμούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: