Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

Απόφαση να υλοποιήσει το νόμο 2362/95 που δίνει το δικαίωμα οι ΔΕΥΑ να μεταφέρουν τις οικονομικές απαιτήσεις τους στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και εκείνες για λογαριασμό τους, να εισπράξουν τα χρέη καταναλωτών, πήρε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης Δημ. Πουλιέζο, η απόφαση αυτή ελήφθη από τη στιγμή που οι καταγεγραμμένες απαιτήσεις που μπορούν να εισπραχθούν απο τη ΔΕΥΑΚ ανέρχονται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
“Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ποσό που αν υπήρχε στα ταμεία της επιχείρησης, θα μας έδιδε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε άμεσα έναν προγραμματισμό που θα έδινε λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα των δημοτών μας”.
Ο κ. Πουλιέζος, ανέφερε ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν αυτά τα ποσά να εισπραχθούν, υπάρχουν συμπολίτες που εξακολουθούν να είναι ασυνείδητοι και θεωρούν τους εαυτούς τους διαφορετικούς από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών.
Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της ΔΕΥΑΚ δεν αφορά τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, που είναι οι μικροί καταναλωτές της επιχείρησης, αλλά τους μεγαλοοφειλέτες.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κατέληξε με την επισήμανση ότι εκείνοι που έχουν μάθει να είναι ασυνεπείς πρέπει να αλλάξουν τακτική, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνει η ΔΕΥΑΚ και να τακτοποιήσουν τα χρέη τους έως τις 31 Ιανουαρίου 2009. Οι ρυθμίσεις είναι συμφέρουσες με προκαταβολή και πολλές δόσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει απόφαση του Υφ. Οικονομικών κ. Μπέζα που κοινοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΚ με την οποία δίδεται εντολή και στην Α’ και στη Β’ ΔΟυ να υλοποιήσουν τον καταλογισμό των χρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: