Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ





Νέα ένταση το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, όταν ομάδα διαδηλωτών, συγκεντρώθηκε και πάλι έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία και εκσφενδόνισε πέτρες κατά των αστυνομικών.
Μεγαλύτερης έντασης ήταν τα επεισόδια στο Σαρόκο όπου η Αστυνομία έκανε και πάλι χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους. Μάλιστα κάποιοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, εξέλιξη που προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα στους δρόμους γύρω από το κέντρο.
Ειρηνική πορεία
Είχε προηγηθεί η συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στο κτίριο της Νομαρχίας στην οποία συμμετείχαν καθηγητές, φοιτητές και μαθητές.
Επεισόδια το βράδυ
της Δευτέρας

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία που διοργάνωσε η Ν.Ε. του ΚΚΕ.
Μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση και κατά την αποχώ ρηση τους κάποιοι πέταξαν πέτρες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των ΜΑΤ.
Οι οδομαχίες μεταφέρθηκαν στο Σαρόκο κυρίως μπροστά από το κτίριο της Τροχαίας.
Στη ...βροχή απο πέτρες οι δυνάμεις των ΜΑΤ απαντούσαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν νεαροί κουκουλοφόροι άρχισαν αν εκτοξεύουν μολότωφ εναντίον των αστυνομικών. (τέσσερις τουλάχιστον αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ εκτοξεύτηκαν).
Οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και χρειάστηκε η επέμβαση της Π.Υ. για να σβήσει.
Φθορές από τα επεισόδια υπέστησαν σταθμευμένα Ι.Χ. στην οδό Μαρκορά, ενώ έσπασε και η βιτρίνα ενός καταστήματος.
Η ένταση αποκλιμακώθηκε μετά τα μεσάνυχτα και αφού η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή εφτά ανήλικων, που αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.
Εκδήλωση απο το ΠΑΣΟΚ-Δήλωση Μαχειμάρη
Ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στη βία και με σύνθημα “Ένα κερί για τον Αλέξανδρο, ένα κερί για την ελπίδα, διοργανώνει απόψε η οργάνωση Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ.
“Κλείσιμο των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή, συμμετοχή στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα μεγάλα κοινωνικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, για τα βαθύτατα αίτια αυτής της κρίσης για την απαξίωση, για την ανασφάλεια του κόσμου” πρότεινε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Ν.Σ.Γ. Μαχειμάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: