Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Ο απολογισμός έργου του προεδρείου του Νομ. Συμβουλίου την διετία 2006-2008 παρουσιάστηκε σήμερα με την ευκαιρία της λήξης της θητείας του.
Ο πρόεδρος του Ν.Σ. Μ. Σκορδίλης πλαισιωμένος από τον αντιπρόεδρο Σπ. Λυκούρη και την γραμματέα Αιμ. Μόσχου,παρουσιάζοντας τον απολογισμό ανέφερε σε γενικές γραμμές τα εξής:

Α. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο συνεδρίασε 33 φορές (17 το έτος 2007 και 16 το έτος 2008) λαμβάνοντας συνολικά 324 αποφάσεις (186 το πρώτο έτος και 138 το δεύτερο), καθιστώντας τη διετία αυτή ως την παραγωγικότερη από καθιέρωσης του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Β. ΘΕΜΑΤΑ- ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ



* Η συζήτηση και έγκριση του σχεδιασμού της Ν.Α.Κ. για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) (διήρκησε 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις με συζήτηση κατά τομέα δράσης και συμμετοχή δια λόγου όλων των φορέων της Κέρκυρας).
* Η συζήτηση και η δρομολόγηση δράσεων για την επιτάχυνση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου του Νέου Νοσοκομείου της Κέρκυρας (με την παρουσία της ΔΕΠΑΝΟΜ, της εργολήπτριας εταιρείας και συμμετοχή των φορέων της Κέρκυρας).
* Οι συζητήσεις και οι αποφάσεις που αφορούσαν της παρεμβάσεις της ΝΑΚ στους ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και νότιας Κέρκυρας.
* Η Τροποποίηση του Οργανισμού της ΝΑΚ.
* Η Απόφαση για τη σύσταση της Επιχείρησης Οδικής Ασφάλειας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας (ΟΑΝΑΚ).
* Η σύσταση του Οργανισμού Εφαρμογής Πολεοδομικού Σχεδιασμού.
* Η απόφαση για τη συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την μελέτη αποκατάστασης της VILLA ROSSA.
* Οι εγκρίσεις προγραμματικών συμβάσεων με όλους τους Δήμους του Νομού για άμεση παρέμβαση επίλυσης προβλημάτων και δρομολόγησης έργων υποδομής.
* Οι αποφάσεις συμμετοχής σε προγράμματα INTEREGG.
* Οι αποφάσεις έγκρισης μελετών και ολοκλήρωσης έργων υποδομής στο Νομό.
* Η συζήτηση για την πορεία των εργασιών του νέου Δικαστικού Μεγάρου (με την συμμετοχή της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», του Δικηγορικού Συλλόγου και άλλων φορέων της Κέρκυρας).
* Οι συζητήσεις για τις συνθήκες εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων και οι καθοριστικές αποφάσεις που συνέβαλλαν στη επίλυση προβλημάτων.

Πέραν των προαναφερθέντων σημαντικών θεμάτων, το Νομαρχιακό Συμβούλιο συζήτησε και για το σύνολο των θεμάτων και γεγονότων τα οποία διαδραματίστηκαν στο Νομό μας κατά το διάστημα της περασμένης διετίας, λαμβάνοντας καθοριστικές αποφάσεις με ουσιαστικά αποτελέσματα.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι πέραν των 324 θεμάτων που συζητήθηκαν, στο Νομαρχιακό μας Συμβούλιο έγινε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις από το Νομάρχη και τους Αντινομάρχες σε πληθώρα ερωτήσεων και ζητημάτων, που τέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης.

Γ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Ν.Σ.

"Οφείλω να υπενθυμίσω και το γεγονός ότι για πρώτη φορά από συστάσεως του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, βιβλιοδετούνται και είναι στη διάθεση των παρατάξεων, των πολιτών και των ερευνητών, τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Στον επίλογο του απολογισμού του έργου του προεδρείου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, επιτρέψτε μου αφενός μεν να αναλάβω τις ευθύνες των όποιων λαθών και παραλείψεων, αφετέρου δε να ευχαριστήσω το Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο για την άριστη συνεργασία και την αρωγή που μας παρείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας.

Τέλος, με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους, εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: