Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ



Εκ νέου προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση, δημιουργήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η προγραμματισμένη για την Κυριακή φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία της Φιλαρμονικής Καποδίστριας. Τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών περιμένει ο Δήμος Κερκυραίων προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες στεγανοποίησης.
Ο Αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος, επανέλαβε ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εδώ και χρόνια το Δημοτικό Θέατρο είναι γνωστή. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει επανηλλειμένες κρούσεις στα αρμόδια υπουργεία, απ’όπου το μόνο που επιτεύχθηκε είναι η έγκριση ποσού 100.000 ευρώ για εργασίες αποκατάστασης.
Ενα μεγάλο τμήμα, αυτό πογ καλύπτει τη δημοτική χορωδία, έχει αποκατασταθεί, ενώ επίκεινται παρεμβάσεις επικόλλησης μονωτικού υλικού για να αντιμετωπιστεί η βροχόπτωση.
“Το υλικό αυτό, δεν μπορεί να τοποθετηθεί, αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Θέλουμε 3-4 μέρες καλοκαιρίας για να τελειώσει η δουλειά”.
Ο αντιδήμαρχος υποστήριξε ωστόσο, ότι όταν υπάρχει κακοκαιρία καλό είναι να μην γίνονται εκδηλώσεις στο Δημ. Θέατρο.
“Παραλάβαμε Χιροσίμα μετά τη βόμβα. Η κακοκαιρία, έδωσε τη χαριστική βολή. Τα ίδια έχουμε και στην αίθουσα του Μον Ρεπό, που στάζει μετά από κακοκαιρία”.
Οπως εκτίμησε ο κ. Μάμαλος, οι παρεμβάσεις στο Θέατρο απαιτούν κονδύλια άνω του 1 εκατ. ευρώ και ο Δήμος διαθέτει μόνο 100 χιλιάδες.
Σε αναζήτηση
άλλου χώρου

“Δεν είναι η πρώτη φορά, κάποιες ζημιές που δημιουργήθηκαν αποκατασταθήκαν κατά το παρελθόν απλώς χθες ήταν σε ένα άλλο σημείο. Εξ αιτίας της εργολαβίας που είναι σε εξέλιξη και της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε η σκηνή” δήλωσε απο την πλευρά του ο υπεύθυνος του πολιτιστικού γραφείου του Δήμου Φ. Σκούρτης.
Ανέφερε ακόμη ότι γίνονται προσπάθειες από πλευράς Δήμου να εξευρεθεί επιπλέον χώρος, προκειμένου να υλοποιηθούν οι χριστουγεννιάτικες παραστάσεις άλλων σωματείων, ως εναλλακτική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: