Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΔΕΛΑΔΕΣ

Το Ελαιοτριβείο της Ευανθίας Άνθη στον κάμπο Γαρδελάδων - Λιαπάδων επισκέφτηκε σήμερα ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος προκειμένου να δει από κοντά τα της παραγωγής του λαδιού της νέας σοδειάς.
Εκεί ενημερώθηκε για την ποιότητα και την ποσότητα της φετινής σοδειάς την οποία οι παραγωγοί χαρακτήρισαν ως την καλύτερη των τελευταίων χρόνων και μάλιστα χωρίς ραντισμούς και δηλητήρια.
Το ελαιοτριβείο παράγει λάδι σε συνθήκες ψυχρής άλεσης, που επιτρέπει την διατήρηση όλων των ευεργετικών για τον άνθρωπο φυσικών συστατικών του.
Ο ελαιοτριβέας επέδειξε επίσης στο Νομάρχη, τη λειτουργία άλεσης χωρίς νερό και χωρίς την διάθεση υγρών αποβλήτων με την όποια υγρασία να περιλαμβάνεται στον ελαιοπυρήνα που μεταφέρεται στο πυρηνελαιουργείο της Μεσαριάς για περαιτέρω επεξεργασία.
Ένας παραγωγός λαδιού που βρέθηκε εκεί την ώρα της επίσκεψης, δώρισε στον Νομάρχη και τον Αντινομάρχη από ένα μπουκάλι νιο λάδι, άριστης ποιότητας, το οποίο δοκίμασαν σε φρεσκοψημένο ψωμί.
Το σύγχρονο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο είναι δυναμικότητας 100 αλεσιών την ημέρα, ενώ χαρακτηριστική είναι η ποσότητα του ελαιοκάρπου που ήταν έξω από το ελαιοτριβείο περιμένοντας την σειρά της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: