Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΓΑΡΙΤΣΑ, ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Τα θέματα της αποκατάστασης των φθορών στο τείχος της Γαρίτσας και της προστασίας του παραλιακού τμήματος της επαρχιακής οδού Κέρκυρας – Κανονίου, των έργων στο λιμάνι καθώς και της παράκαμψης αεροδρομίου ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σωτήρη Βόσδου.
Μετά τη συνάντησή του με τον Γ.Γ. της ΠΙΝ ο Νομάρχης έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ανέφερε συγκεκριμένα ότι:
1.Για τον παραλιακό δρόμο και το τείχος από ΝΑΟΚ προς Γαρίτσα, βούληση της Νομαρχίας είναι να παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να εκτελεστούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης καί του πεζοδρομίου καί του επαρχιακού δρόμου (αρμοδιότητας της Νομαρχίας) που κινδυνεύει άμεσα από την υποσκαφή και τις διαβρώσεις. Για το σκοπό αυτό, θα βρεθούν επιτόπου αύριο (στις 10 το πρωί) ο Νομάρχης με συνεργάτες του από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής Κερκυραίων, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, η προϊσταμένη της 21ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και πιθανόν ο Γ.Γ. της ΠΙΝ.
2.Για τα λιμενικά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα όπως ο μώλος των κρουαζιεροπλοίων και το καταφύγιο τουριστικών σκαφών της Σπηλιάς, ο Νομάρχης ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε προσωρινή διαταγή από το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων η οποία επιτρέπει την επαναλειτουργία του λατομείου στη Σαγιάδα από το οποίο γίνεται εφοδιασμός των δύο έργων με αδρανή υλικά. Οι πιστώσεις για την ολοκλήρωση των δύο έργων, όπως διαβεβαίωσε ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου, είναι διασφαλισμένες καθώς τα δύο έργα έχουν περαστεί ως «γέφυρες» στο ΕΣΠΑ.
3.Για την παράκαμψη αεροδρομίου, ο Νομάρχης έκανε γνωστό ότι επήλθε συνεννόηση μεταξύ του Γ.Γ. της ΠΙΝ και του Δήμου Κερκυραίων για το χειρισμό της υπόθεσης, ότι διατέθηκε ήδη η πρώτη πίστωση από κονδύλια του έργου για την απόκτηση της γης με συμβολαιογραφική πράξη και συνεπώς, είναι πολύ πιθανόν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να εγκριθεί και να υπογραφεί η σύμβαση για την εκτέλεσή του.
Σημειώνεται ότι το έργο αυτό είναι μεν δημοτικό (του Δήμου Κερκυραίων) αλλά είναι παγκερκυραϊκού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: