Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΣΠ. ΜΩΡΑΙΤΗΣ: ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Την άποψη ότι μετά τις τελευταίες-θετικές- εξελίξεις στην υπόθεση της Παράκαμψης Αεροδρομίου διαπιστώθηκε ότι η μεθοδολογία και ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και των Τ.Υ των οποίων ήταν προϊστάμενος, “ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος για την ολοκλήρωση της απόκτησης της γης”, εξέφρασε σήμερα ο πρώην αντιδήμαρχος Σπ. Μωραίτης.
Οπως σημείωσε, “είναι πλέον οριστικό ότι οποιαδήποτε αποζημίωση, είτε ονομάζεται απαλλοτρίωση, είτε ονομάζεται πολεοδόμηση, είτε όπως αλλιώς την χαρακτηρίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή, τελικά, η μέθοδος αυτή, συσχετίζεται πλέον με την εδαφική λωρίδα στην οποία πρόκειται να γίνει η παράκαμψη”.
Ο κ. Μωραίτης επανέλαβε ότι βάση των παραπάνω, “οι χειρισμοί με τους οποίους επιδίωκε η Δημοτική Αρχή να λύσει το θέμα της πολεοδόμησης στην περιοχή των Παγκρατέικων, με άμεσο στόχο και την απελευθέρωση του οικοπέδου του Λυρικού Θεάτρου, έχουν αποτύχει”.
Επιπρόσθετα, επεσήμανε ότι οι χειρισμοί αυτοί καθυστέρησαν το έργο και απέτυχε στην επίλυση της πολεοδόμησης της περιοχής των Παγκρατέικων, αλλά και στην απόκτηση του οικοπέδου του Λυρικού Θεάτρου, στο οποίο επιδιώκεται η ένταξή του στα προγράμματα του Δήμου, για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης.
Εν κατακλείδι, σε ερώτηση για το αν αποτελεί, έστω και τώρα, μια ηθική δικαίωση για τον ίδιο, ο τελικός χειρισμός του όλου θέματος από την δημοτική αρχή, σημείωσε:
“Ηθική δικαίωση αποτελεί για εμένα προσωπικά, τα έργα τα οποία εξελίσσονται σήμερα στον Δήμο.
Οι χρηματοδοτήσεις των 15 εκ. ευρώ τα οποία εξασφαλίσαμε μεταξύ των οποίων και της χρηματοδότησης της παράκαμψης, το γεγονός ότι σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ., έρχονται έξη με εφτά θέματα τα οποία αφορούν έργα και μόνο της δικής μας περιόδου, μας δικαιώνει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: