Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Γ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Πρόταση οι κερκυραίοι να μην πληρώσουν φέτος τα τέλη κυκλοφορίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εικόνα του οδικού δικτύου καταθέτει με δήλωσή του ο πρόεδρος της “Κερκυραικής Παρέμβασης” Γιώργος Καλούδης.’
Οπως επισημαίνει:
To κράτος ζητάει αυτές τις ημέρες προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2009, ποσό σημαντικό για κάθε όχημα.
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό, δηλαδή το σύνολο του ποσού που εισπράττεται πρέπει να διατίθεται για κατασκευή νέων δρόμων και τη συντήρηση και τη βελτίωση των παλιών.
Το κράτος πέρυσι εισέπραξε από τη Κέρκυρα για τέλη κυκλοφορίας το ιλιγγιώδες ποσό των δέκα πέντε εκατομμυρίων (15.000.000) ευρώ και είναι αμφίβολο εάν από αυτό επέστρεψε το 15% για οδοποιία. !!!

Εάν ο Περιφερειάρχης ή ο Νομάρχης διαθέτει άλλα, αναλυτικά όμως και τεκμηριωμένα, στοιχεία, η διαφάνεια και η δημοσιότητα περιμένουν.

Οι δρόμοι μας είναι σχεδόν παντού άθλιοι, γεμάτοι λακκούβες, αυτοδημιούργητα σαμάρια, γκρεμίσματα στις άκρες που τους στενεύουν ακόμα περισσότερο, χωρίς σήμανση, χωρίς φωτισμό, μία κατάσταση απερίγραπτη, όχι άμοιρη ευθυνών για τους 12 θανάτους, μία κατάσταση μαρτύριο για τους πληρωτές των φόρων που τρέχουν συνεχώς στις αντιπροσωπείες ανταλλακτικών και στα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων ! ! !

Απέναντι σε αυτήν την, από πολλών ετών, εγκατάλειψη και καταλήστευση των νησιών μας και τη συνεχή χειροτέρευση της ζωής μας,

Απέναντι στις συνεχείς απατηλές υποσχέσεις των Αθηνοκεντρικών και των βολεμένων ντελάληδών τους που κατά καιρούς μας στέλνουν στη Κέρκυρα, έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε γιατί οι εκπρόσωποί μας είτε είναι αδιάφοροι, ικανοποιημένοι από τα προνόμιά τους και από τη διαβίωσή τους στην Αθήνα, είτε δεν τους υπολογίζουν είτε δεν έχουν αντιληφθεί την έννοια της εκπροσώπησης στο αντιπροσωπευτικό δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.

Να μην πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας για δρόμους άθλιους, γεμάτους κρατήρες και σαμάρια, επικίνδυνους κάθε μέρα κάθε ώρα κάθε λεπτό.

Είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας.

Ασκώ τα δικαιώματά μου απέναντι σε ένα κράτος ανάλγητο και σε εκπροσώπους φοροεισπράκτορες που κάνουν κατάχρηση εξουσίας και συνεχώς μας εξαπατούν και μας απομυζούν τον πλούτο μας κάνοντάς μας κάθε ημέρα φτωχότερους και σαν Κερκυραίους και σαν άτομα.

Έχουμε ισχυρό νομικό οπλοστάσιο.

Δεν θα πληρώσω το αιτούμενο από το κράτος ποσό για τέλη κυκλοφορίας, αφού το ίδιο παραβίασε τον ανταποδοτικό τους χαραχτήρα.

Θα καταβάλλω στο Ταμείο Παρακαταθηκών ΕΝΑ (1) ευρώ, γιατί τόσο αξίζουν οι δρόμοι της Κέρκυρας.

Σας καλώ να κάνετε το ίδιο.

Για να μάθουν να μας υπολογίζουν και να μας σέβονται οι εισπράκτορες και διαχειριστές των φόρων που εμείς πληρώνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: