Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


H παρουσίαση του έργου “Ανάπτυξη Εφαρμογών Γεωγραφικών Πληροφορικών Συστημάτων για τις Νομαρχιακές Δασικές Υπηρεσίες του Νομού Κερκύρας και του Νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης” συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής της ΠΙΝ.
Η παρουσίαση έγινε με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών Σωτ. Βόσδου, του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου, των Δημάρχων Αγίου Γεωργίου κ. Τριβυζά, Παρελίων κ. Κροκίδη, Παλαιοκαστριτών κ. Χαλικιά, Κασσωπαίων κ. Πανταζή, Παξών κ. Μπογδάνου, Φαιάκων κ. Κάρρα, Μελιτειέων κ. Λειβαδιώτη, και υπηρεσιακών στελεχών των διευθύνσεων Δασών.
Στόχος της δράσης είναι η δραστική μείωση του χρόνου που απαιτείται σήμερα για την έκδοση των πράξεων των Δασικών Υπηρεσιών. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, λογισμικού για την αρχικοποίηση του συστήματος (5.000 υποθέσεις της Διεύθυνσης Δασών Κεφαλληνίας & Ιθάκης και 2.000 υποθέσεις της Διεύθυνσης Δασών Κέρκυρας) και εκπαίδευση των χρηστών.
Οι αρμόδιοι δασικοί υπάλληλοι πλέον θα αποτυπώνουν ψηφιακά τα σχέδια και θα τα καταχωρούν σε βάση δεδομένων, θα μπορούν εύκολα να αναζητήσουν στοιχεία από το σύστημα, θα βλέπουν και θα εκτυπώνουν τα υπόβαθρα, θα παράγουν θεματικούς χάρτες, θα μπορούν να εισάγουν στο σύστημα πληροφορίες και δεδομένα από άλλες πηγές (ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. κλπ.), θα επεξεργάζονται στοιχεία που έχουν σχέση με τη δημόσια περιουσία, και ειδικότερα με το Εθνικό Κτηματολόγιο.
Το σύστημα αυτό είναι συμβατό με τα συστήματα και τα λογισμικά που ήδη χρησιμοποιεί η Διεύθυνση Δασών της περιφέρειας (ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑ ΔΑΣΩΝ του ΟΠΣ της Περιφέρειας, που υλοποιεί το ΥΠΕΣΔΔΑ, για την ολοκληρωμένη υποστήριξη των δασικών υπηρεσιών),
Ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου δήλωσε σχετικά: «Με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας εισάγουμε νέες πρακτικές στη Δημόσια Διοίκηση. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση του Πολίτη, η διευκόλυνση των φορέων και η μείωση του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: