Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

"Επιμένουν στις ψευδολογίες και τις συκοφαντίες το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ", λέει ο ΣΥΝ

Από το γραφείο τύπου της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ, εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:

ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ

"Δεν μας προκαλούν πλέον έκπληξη οι συνεχείς αήθεις επιθέσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κατά του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Διαπιστώνουμε απλώς ότι δυστυχώς ο κατήφορος των «συντρόφων» δεν έχει σταματημό. Και το διαπιστώνουμε άλλη μια φορά στο «κάλεσμα» του ΠΑΜΕ Κέρκυρας για το συλλαλητήριο που διοργανώνει την Τετάρτη 17/12.

«… Οι «χαριεντισμοί» του ΣΥΝ με αυτές τις δυνάμεις μέσα στις οποίες κινείται κάθε «καρυδιάς καρύδι», η προσπάθειά του να τις παρουσιάσει σαν «κίνημα», σαν «εξεγερμένους» σπιλώνει την πάλη του λαού και της νεολαίας, διευκολύνει προβοκατόρικες ενέργειες, δείχνει την κατρακύλα ενός οπορτουνιστικού κόμματος που αντιμάχεται τον πρωτοπόρο ρόλο και την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης. …»

Αυτά αναφέρουν οι «σύντροφοι», πιστοί στην αποστολή τους να χαϊδεύουν γι’ άλλη μια φορά τ’ αυτιά της άρχουσας τάξης, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Ρίξε-ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει, κατά την προσφιλή τους Γκαιμπελίστικη τακτική.

Ειπώθηκαν πολλά για τους «κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ», όλες αυτές τις μέρες. Μια φράση μόνο προσθέτουμε εμείς: ΟΤΑΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.

Αναφέρουν όμως, στο κάλεσμά τους, και άλλα, ψευδέστατα και προβοκατόρικα:

«… Να υψώσουμε μέτωπο ισχυρής αντίστασης κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης, κατά των 65 ωρών βδομαδιάτικης εργασίας, το χωρισμό του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό» (απλήρωτο), που συζητάει το Ευρωκοινοβούλιο και έχουν συμφωνήσει η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ. …»

Τα λένε αυτά, στο όνομα της … ιστορικής αποστολής της εργατικής τάξης! Τα λένε τη στιγμή που η μάχη για να μην περάσει το 65ωρο και για να καταργηθεί το οπτ-άουτ κορυφώνεται στις 16 και 17 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ποια είναι η αλήθεια που, σε πλήρη γνώση τους και συνειδητά, διαστρεβλώνουν;

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς είναι δυστυχώς η μόνη που διεκδικεί την πλήρη απόρριψη του απαράδεκτου και αντεργατικού πακέτου για το ελαστικό 65ωρο που προωθούν οι 27 κυβερνήσεις και στηρίζει η Κομισιόν.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, διεκδικούν, μαζί με τα συνδικάτα, ένα νέο Ευρωπαϊκό πρότυπο χρόνου εργασίας, βασισμένο σε τέσσερις πυλώνες:

* Τη μείωση της μέγιστης εβδομάδας εργασίας.
* Την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όσων εργάζονται με μερική απασχόληση
* Την κατάργηση όλων των κινήτρων προς την εργοδοσία για ασταθείς και επικίνδυνες μορφές εργασίας.
* Την ίση αντιμετώπιση της μερικής και πλήρους απασχόλησης, στις ωριαίες αμοιβές, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη δια βίου μάθηση και την κοινωνική προστασία.



Οι τροποποιήσεις που υιοθέτησε η Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου στις 5 Νοεμβρίου 2008, με αιχμή την κατάργηση της ρήτρας αυτοεξαίρεσης (οπτ-άουτ) είναι ανεπαρκείς για την Ευρωομάδα της Αριστεράς. Διαφέρουν όμως σημαντικά από το αντεργατικό πακέτο για το 65ωρο των 27 κυβερνήσεων και μπορούν, αν υιοθετηθούν από την Ολομέλεια, να μπλοκάρουν, έστω και προσωρινά, τα αντιλαϊκά σχέδια του Συμβουλίου και της Κομισιόν.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, χρειάζεται να συγκεντρώσουν στην Ολομέλεια, στις 17 Δεκεμβρίου, την αυξημένη πλειοψηφία των 393 ψήφων που απαιτείται. Αν αυτός ο αγώνας της Αριστεράς και των συνδικάτων αποτύχει, τότε θα περάσει ατόφια 100% και θα γίνει ευρωπαϊκός νόμος, η αντεργατική πρόταση των κυβερνήσεων. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί λαιμητόμο για τα εργατικά δικαιώματα, την υγεία και την ασφάλεια όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των πολιτών (π.χ. ας σκεφτεί κανείς τις εφιαλτικές συνέπειες όταν εργάζεται ελαστικό 65ωρο ένας οδηγός νταλίκας, ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου ή ένας γιατρός χειρούργος).

Αν αντίθετα υιοθετηθούν εκείνες οι προτάσεις της Επιτροπής Απασχόλησης, στις οποίες αντιτάσσονται λυσσωδώς οι υποστηρικτές του οπτ-άουτ και το εργοδοτικό λόμπι, τότε ο αγώνας εναντίον του 65ωρου και για την κατάργηση του οπτ-άουτ συνεχίζεται, μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, για την πλήρη ακύρωση αυτών των σχεδίων.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς συζήτησε, με κεντρικό εισηγητή τον Δημήτρη Παπαδημούλη, την συνέχεια των ενεργειών και αποφάσισε:

1. Να κατατεθεί και στην Ολομέλεια στις 17 Δεκεμβρίου 2008, η πρόταση συνολικής απόρριψης της Κοινής Θέσης του Συμβουλίου.
2. Να δοθεί σε συνεργασία με τα εργατικά συνδικάτα η μάχη των τροπολογιών, με αιχμή την κατάργηση του οπτ-άουτ, έτσι ώστε να "μπλοκαριστεί" η αντιδραστική και αντεργατική Κοινή Θέση των 27 Κυβερνήσεων και της Κομισιόν.
3. Να συμμετάσχει και να στηρίξει την μαζική διαδήλωση που οργανώνουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα στις 16 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο, εναντίον της Κοινής Θέσης του Συμβουλίου, καθώς και τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε εθνικό επίπεδο.



Η Ευρωομάδα της Αριστεράς επιμένει στην πλήρη απόρριψη της αντιδραστικής και αντεργατικής κοινής θέσης του Συμβουλίου για το "ελαστικό 65ωρο". Σε συνεργασία με τα εργατικά συνδικάτα καταθέσαμε και θα στηρίξουμε όλες τις τροπολογίες που βάζουν φρένο στα αντεργατικά σχέδια του Συμβουλίου και της Κομισιόν. Οι απαράδεκτες ρυθμίσεις για την κατάργηση του οκταώρου και την πλήρη αποδόμηση της εργατικής νομοθεσίας πρέπει να μπλοκαριστούν. Το να "σπάσει" ο συμβιβασμός των 27 κυβερνήσεων και της Κομισιόν είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα αλλά δεν αρκεί. Ο αγώνας για την απόρριψη του αντικοινωνικού πακέτου των κυβερνήσεων και της Κομισιόν συνεχίζεται, μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτή είναι η καθαρή θέση της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στην οποία θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ συμμετέχει (!!!), όμως δεν χάνει ευκαιρία να διαστρεβλώνει και να συκοφαντεί, στο όνομα της αντιμετώπισης του «ταξικού εχθρού»! Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι την τελευταία στιγμή (2/12/2008), σε σύσκεψη της Ευρωομάδας, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, απομονωμένοι και εκτεθειμένοι ενώπιον όλων των υπολοίπων αριστερών κομμάτων, όχι μόνο συνυπέγραψαν τις κοινές τροπολογίες της Ευρωαριστεράς, αλλά δεσμεύτηκαν ότι θ’ ακολουθήσουν στην ψηφοφορία την κοινή στάση της Ευρωομάδας. Αυτή δηλαδή τη στάση που συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, και βεβαίως και στην Κέρκυρα, επιμένοντας στη «σιγουριά» των αποστειρωμένων και απομονωμένων κομματικών συλλαλητηρίων τους.

Δεν δείχνεις σε στιγμές μάχης τον διπλανό σου, δείχνεις τον απέναντι, «σύντροφοι». Όμως ο δικός σας κατήφορος δεν φαίνεται να σταματά πουθενά! Δυστυχώς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: