Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΣΕ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τις πρόσφατες εξαγγελίες για τον τουρισμό, αλλά και κατά του βουλευτή Ν. Δένδια κυρίως για τις πρόσφατες αναφορές του για το νέο νοσοκομείο άφησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα.
Ειδικότερα, για το θέμα των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού υποστήριξε ότι, "δεν αποτελούν ούτε καν ασπιρίνες στις σοβαρές ασθένειες του ελληνικού τουρισμού".
Μίλησε για "αργά αντανακλαστικά της κυβέρνησης και κατώτερα των περιστάσεων",εκτιμώντας ότι "δεν έχει αντιληφθεί πως η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και υποδομών, η αδυναμία ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και προφανώς της Κέρκυρας, αλλά και η αδυναμία ουσιαστικής στήριξης του τουριστικού τομέα, επισπεύδει την πτωτική πορεία του τουρισμού, επηρεάζοντας άμεσα την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη.
Χρειάζεται πολιτική βούληση
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη σε μια σειρά τοπικών προβλημάτων, όπως η απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση με Παξούς, Διαπόντια Νησιών αλλά και με τα άλλα νησιά του Ιονίου, και την Ηπειρωτική Ελλάδα, εκτίμησε ότι "παρά τις προσπάθειες των προηγούμενων ετών να αναβαθμιστεί η συγκοινωνιακή τους σύνδεση, το τελευταίο διάστημα οδηγούμαστε πάλι σε συνθήκες του παρελθόντος, με τα πλοία κλειστού τύπου να φεύγουν από την γραμμή Κέρκυρας Ηγουμενίτσας, το ένα μετά το άλλο.
Όπως σημείωσε, για να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα απαιτείται πολιτική βούληση και όχι χρήματα.
Με αφορμή το αίτημα των Περιφερειών ώστε να δοθεί παράταση 6 μηνών στην ολοκλήρωση του Γ’ΚΠΣ, η κ. Γκερέκου υποστήριξε ότι, "αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη και μαρτυρία μιας αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης, να απορροφήσει δηλαδή σημαντικούς πόρους για την ολοκλήρωση πολύτιμων έργων για τον τόπο και σε συνέχεια της διετούς καθυστέρησης επίσημης έναρξης του ΕΣΠΑ".
«Δυστυχώς, μένουν ανολοκλήρωτα σημαντικά έργα, τα οποία θα επιβαρύνουν στην συνέχεια τον κρατικό προϋπολογισμό, εάν και εφόσον η Κυβέρνηση βρει τα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων».
Για τις αναφορές Δένδια
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του συναδέλφου της Ν. Δένδια , μίλησε για «προκλητικές δηλώσεις» και "για προσβολή όλων των κερκυραίων".
Αυτό γιατί, ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση έκανε «μποναμά» στην Κερκυραϊκή κοινωνία, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια των μηχανημάτων του νέου νοσοκομείου της Κέρκυρας.
Όπως ανέφερε η κ. Γκερέκου «προφανώς, ο κ. Δένδιας, ζαλίστηκε από τα δημοσιεύματα περί υπουργοποίησης του, και ξέχασε πως στην Ελλάδα δεν έχουμε Βασιλιάδες όπου κάνουν Χριστουγεννιάτικα δώρα στους υπηκόους τους, ούτε βέβαια πως η Ελληνική Κυβέρνηση είναι κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα που κάνει φιλανθρωπίες σε αναξιοπαθούντες πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: