Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΔΗΚ ΣΕ Γ. ΜΑΜΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΓΑΡΙΤΣΑΣ

Η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Δήμου Κερκυραίων ανακοινώνει :


"Με έκπληξη ακούσαμε στα ΜΜΕ της Κέρκυρας την πρόταση του Αντιδημάρχου των ΤΥ Δήμου Κερκυραίων κ. Μάμαλου για την αξιοποίηση του κόλπου της Γαρίτσας. Ο κ. Μάμαλος προτείνει την προέκταση του υφιστάμενου κυματοθραύστη του Ανεμόμυλου στην κατεύθυνση προς το Παλαιό Φρούριο για να προστατευθεί, κατά την άποψή του, η παραλιακή οδός από την φουρτουνιασμένη θάλασσα και στην συνέχεια προτείνει, η ήρεμη πλέον υδάτινη επιφάνεια του κόλπου να μετατραπεί σε μια τεράστια μαρίνα “προς όφελος των Κερκυραίων”.

Όσον αφορά το επιστημονικό μέρος της πρότασης είναι σαφές ότι ο κ. Μάμαλος αγνοεί παντελώς ότι τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνία δεν έχουν ακόμη καταργηθεί. Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της πρότασής του, αυτό κινείται στα γνωστά πλαίσια της στήριξης των ιδιωτικών πρωτοβουλιών και ιδιωτικών επενδύσεων με οποιοδήποτε κόστος για το Περιβάλλον, την Ιστορία, το Πολιτισμό και την Κοινωνία. Ο κόλπος Γαρίτσας είναι μια από της πιο όμορφες περιοχές της Μεσογείου και η φυσική του ομορφιά διαμορφώνει την συνολική εικόνα της, από την UNESCO, προστατευόμενης ιστορικής περιοχής του Δήμου Κερκυραίων. Αυτήν την περιοχή ο κ. Μάμαλος βλέπει σαν τόπο νέων επενδυτικών ευκαιριών, την βλέπει όπως ο Ρώσος μεγιστάνας Κέρτσικοφ που ακόμη παλεύει, λυσσασμένος για τα κέρδη του, να θάψει κάτω από τις πολυκατοικίες του αρχαιολογικούς χώρους του εργοστάσιου Δεσσύλα, την βλέπει όπως οι γνωστοί και άγνωστοι μεγαλοκτηματίες που έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν τους συντελεστές δόμησης γράφοντας στα παλαιά παπούτσια το ορθό, το επιστημονικά αποδεκτό, το κοινωνικά δίκαιο και αναγκαίο.

Η ΑΔΗΚ θεωρεί, ότι ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια σχετικά με την πρόταση του κ. Μάμαλου για να μάθουμε εάν πρόκειται για συλλογικά επεξεργασμένη σκέψη της σημερινής δημοτικής Αρχής η μόνο για προσωπικά όνειρα ενός κουρασμένου τεχνοκράτη εν όψη των χριστουγεννιάτικων γιορτών ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: