Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΣΕ ΗΡΕΜΟ ΚΛΙΜΑ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟΥ-ΠΑΜΕ-ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ




Προς εκτόνωση (;) φαίνεται να βαδίζει η κρίση που κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες και στην Κέρκυρα ως αποτέλεσμα του θανάτου του 15χρονου μαθητή απο πυρά αστυνομικού, το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα. Εως αυτή τη στιγμή (17.20) δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια, ενώ οι πρωινές πορείες Εργ. Κέντρου και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, έγιναν σε ήρεμο κλίμα.
Μαζικότερη από άλλες φορές ήταν η συγκέντρωση του εργατικού κέντρου, στην οποία συμμετείχαν εκτός των άλλων και φοιτητές. Η πορεία κατέληξε στο κτίριο της Νομαρχίας.
Η πρόεδρος του Δ.Σ. Σοφία Λίβερη, επεσήμανε ότι "οι εργαζόμενοι διεκδικούν καλύτερες μέρες, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συντάξεις, υγεία και περίθαλψη.
Θρηνούμε έναν νέο άνθρωπο ο οποίος δολοφονήθηκε από τα χέρια των αστυνομικών οργάνων. Απευθυνόμαστε στη νέα γενιά και τους λέμε να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν το μέλλον τους".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Ποζίδης, υποστήριξε ότι με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι, βρίσκονται για άλλη μία φορά στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα που επικεντρώνεται στα βασικά αιτήματα που έχουν να κάνουν με την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, την ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια.
“Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για μία κοινωνία η οποία θα εγγυάται την ισότητα, την αξιοπρέπεια και την σωστή μεταχείριση των πολιτών και κυρίως κατά των νέων μας”.
Το ΠΑΜΕ
Από το Σαρόκο ξεκίνησε η συγκέντρωση και η πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους που έδωσε το “παρών”, σημείωσε οτι η απεργία ήρθε ενισχυτική και των διαδηλώσεων που έγιναν για τον αυταρχισμό της αστυνομίας αλλά και για τα καταστροφικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Ουσιαστικά προγραμματίστηκε εκτός από τα οικονομικά μέτρα, για την ακρίβεια, για τους μισθούς που έπιασαν πάτο, για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Πρόσθεσε ότι θέση του ΚΚΕ είναι ότι καμία κινητοποίηση που στηρίζεται σε οργανωμένο λαϊκό κίνημα δεν κάνει ζημιά στο λαό.
“Οι γνωστοί - άγνωστοι, κουκουλοφόροι, αυτοί που καίνε περιουσίες του ελληνικού λαού αποτελούν βούτυρο στο ψωμί και της κυβέρνησης και της αντίδρασης”.
Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Πιτσιάβας, υποστήριξε ότι “η απεργιακή συγκέντρωση ανήκει σε ‘κείνους που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει σήμερα η Ν.Δ., με αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και την καθήλωση των μισθών, που είναι στην ουσία μισθοί πείνας”.
Στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ συμμετείχε και ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π..
Ο εκπρόσωπος του δ.σ. Ορέστης Μπορμπότης,δήλωσε πως η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση έγινε “ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονία του 15χρονου, για τα επεισόδια που γίνονται και για την πολιτική που προωθείται και οπλίζει το χέρι αυτών που προκαλούν τα επεισόδια και τις δολοφονίες”.
Προσαγωγές και ένταση
Το βράδυ της Τρίτης δεν ήταν ιδιαίτερα ήρεμο στην πλατεία Σαρόκο και στους γύρω δρόμους. Νεαροί επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ και πέτρες στο τμήμα τάξης.
Μάλιστα έγιναν 17 προσαγωγές στο τμήμα, χωρίς ωστόσο να γίνει σύλληψη
Η εμφάνιση των ΜΑΤ είχε σαν αποτέλεσμα οι νεαροί να υποχωρήσουν προς το κτίριο του ΨΝΚ και να “οχυρωθούν” εκεί (ο χώρος θεωρείται άσυλο αφού στεγάζει τμήματα του Ι.Π.).
“Πυροσβεστική” ήταν η παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στο ΨΝΚ Σπ.Πουλή που απέτρεψε την είσοδο των αστυνομικών στο χώρο και κατ’επέκταση τα χειρότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: