Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΙΝΑΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ

Με τη συζήτηση όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ολοκληρώθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θιναλίων.

Ως προς τα θέματα που συζητήθηκαν, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τον ορισμό εκπροσώπων του στις σχολικές επιτροπές του 2ου Σχολικού Κέντρου του Δήμου και του Νηπιαγωγείου Νυμφών, καθώς και τη διαδικασία βεβαίωσης δημοτικών τελών παρεπιδημούντων, από προηγούμενα έτη.

Επίσης, εγκρίθηκε η ανάθεση επισκευαστικών εργασιών στην αναπτυξιακή επιχείρηση του Δήμου ΕΑΠΠΠΕ, καθώς και σειρά θεμάτων, υπηρεσιακού κυρίως χαρακτήρα.

Τέλος, εξέδωσε και ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην κυβερνητική εξαγγελία, για μείωση των τελών παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%.

Το Ψήφισμα


Το Δημοτικό Συμβούλιο Θιναλίων εκφράζει ομόφωνα, την κατηγορηματική αντίθεσή του στην κυβερνητική εξαγγελία για τη μείωση των τελών παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%,

Η ρύθμιση αυτή, που αφορά μόνον σε ξενοδοχεία και καταλύματα και όχι στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων, αποτελεί πλήγμα για την τοπική αυτοδιοίκηση, προκαλώντας τραγικές συνέπειες στα ήδη περιορισμένα οικονομικά της. Ιδιαίτερα δε στα οικονομικά των τουριστικών Δήμων, οι οποίοι θα οδηγηθούν σε απαξίωση και σε αδυναμία εκπλήρωσης ακόμα και των στοιχειωδών τους υποχρεώσεων.

Παράλληλα εκφράζει την εκτίμηση, ότι η μείωση των τελών παρεπιδημούντων δε μπορεί να εξισορροπηθεί με την αύξηση του ποσοστού που λαμβάνει η αυτοδιοίκηση από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς η αύξηση αυτή αφορά σε όλους τους Δήμους και όχι αποκλειστικά στους τουριστικούς, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που θα επιβαρυνθούν άδικα από τη ρύθμιση.

Επισημαίνει ακόμα, ότι τα μέτρα στήριξης του τουρισμού για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, θα έπρεπε να αφορούν στο σύνολο των φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό, περιλαμβάνοντας και την αντίστοιχη ενίσχυση των τουριστικών Δήμων.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο συντάσσεται απόλυτα με τις θέσεις που έχει εκφράσει για το θέμα η ΚΕΔΚΕ και θα ακολουθήσει τις αποφάσεις της για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μέχρι να αποσυρθεί κυβερνητική εξαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: