Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΙΚΑΛΕΦ, ΜΑΜΑΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΩΡΑΙΤΗ

Την αντίδραση του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ και του αντιδημάρχου Γ. Μάμαλου προκάλεσαν οι αναφορές του πρώην αντιδημάρχου Σπ. Μωραίτη για το θέμα της παράκαμψης αεροδρομίου.
Αμφότεροι, διέψευσαν τα όσα ανέφερε ο κ. Μωραίτης ότι δηλαδή υπάρχει πλήρης ταύτιση ως προς τον χειρισμό που έχει να κάνει με την απόκτηση της γης μόνο στο συγκεκριμένο σημείο.
Σύμφωνα με τον κ. Μικάλεφ “τόσο οι εισηγήσεις της υπηρεσίας του γραφείου ΕΠΑ όσο και των υπολοίπων παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας διαψεύδουν τον πρώην Αντιδήμαρχο διότι αν είχαμε προχωρήσει στους δικούς του σχεδιασμούς παράκαμψη δεν θα βλέπαμε ποτέ ή δεν θα γινόταν πότε οριστικοποίηση της πολεοδομικής ενότητας”.
Ανέφερε ακόμα ότι ο Δήμος βρίσκεται σήμερα στο δρόμο της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού για την παράκαμψη ώστε να δοθεί λύση, ενώ εκτίμησε ότι “η προσπάθεια που γίνεται για μειωθεί η αξία και η νοικοκυροσύνη της δημοτικής αρχής, έχει πολλές πηγές”.
Από την πλευρά του ο κ. Μάμαλος αναφέρθηκε σε παλαιότερα έγγραφα που αφορούν το θέμα της παράκαμψης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “αν αυτά τα έγγραφα που είναι με σφραγίδα και υπογραφή των Τεχνικών Υπηρεσιών και αναφέρονται στον κ. Μωραίτη αναφερόταν στον ίδιο όχι μόνο θα είχε παραιτηθεί από σύμβουλος, όχι μόνο δεν θα τολμούσε να πάει για δήμαρχος αλλά θα είχε φύγει από την Κέρκυρα.
Οπως δήλωσε, “υπεύθυνος για το θέμα της παράκαμψης που φτάσαμε στο παρά πέντε είναι αποκλειστικά ο κ. Μωραίτης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: