Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΡΕΛΙ

Σε ομόφωνο ψήφισμα κατέληξε την Κυριακή η λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε στις Σινιές ο Δήμος Κασσωπαίων και μαζικοί φορείς της περιοχής με θέμα την προστασία και ανάδειξη του Ερημίτη αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη νησίδα Καπαρέλι.
Στο ψήφισμα ζητείται από την κυβέρνηση και την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου να παραχωρηθεί στο Δήμο η χρήση της έκτασης των 490 στρεμμάτων στη θέση Ερημίτης, προκειμένου να μετατραπεί σε οικολογικό πάρκο.
Στο ίδιο ψήφισμα ζητείται η άρση της άδειας που εκδόθηκε σε ιχθυοτροφική μονάδα στη νήσο Καπαρέλι, η οποία χαρακτηρίζεται ως επιβαρυντική για το περιβάλλον.
Στη συνέλευση, απήθυναν χαιρετισμό, οι βουλευτές Α. Γκερέκου και Μπ. Χαραλάμπους, ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, εκπρόσωποι κομμμάτων και περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι “ο Ερημίτης δεν είναι μόνο τα 490 στρέμματα που διεκδικεί ο Δήμος, αλλά αφορά 2000 στρέμματα που θα πρέπει να γίνουν μια ενιαία περιοχή NATURA και στα οποια δε θα πρέπει να επιτραπεί καμία επιχειρηματική δραστηριότητα”.
Για την ιχθυτροφική μονάδα εκτίμησε πως πρόκειται για “παράνομη εγκατάσταση” για την οποία το ΚΚΕ, έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του και μέσα από τη Βουλή, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει.
“Αυτή η μονάδα, θα μολύνει το θαλάσσιο περιβάλλον και τις ακτές του Δήμου Κασσωπαίων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: