Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡ. ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΓΑ

Eπιστολή προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, τον Υπουργό Τουρισμού και το ΣΕΕΔΔΕ με θέμα το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, απέστειλε η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας.
Όπως αναφέρει:
«Είναι πολλές φορές ασύλληπτος για τον απλό νoυ, ο τρόπος που η πολιτεία με διάφορους τρόπους και μηχανεύματα προσπαθεί να κοροϊδέψει και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες και ιδιαίτερο τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που προσπαθούν μέσα σε αυτήν την τεράστια οικονομική κρίση που υπάρχει, να αντέξουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Τρανό παράδειγμα, η περίπτωση των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ, που απευθύνονται στις τουριστικές επιχειρήσεις, ένα τομέα της ελληνικής οικονομίας ιδιαίτερα ευαίσθητο και αποδεδειγμένα περισσότερο ταλαιπωρημένο οπό την διεθνή οικονομική ύφεση, στα οποία προγράμματα φέτος είδαμε ότι όχι μόνο δεν αυξάνουν τη συμμετοχή επιδότησης που είναι στα περσινά επίπεδα αλλά μείωσαν και τη συμμετοχή των δικαιούχων κατά 50%.
Λυπούμαστε ειλικρινά που η πολιτεία προσπαθεί για άλλη μια φορά να ασκήσει κοινωνική πολιτική στην πλάτη μας λυπούμαστε που για ακόμη μια φορά όλες οι δηλώσεις των αρμοδίων για ενίσχυση των ΜΜΕ αποδείχθηκαν λόγια του αέρα και που για άλλη μια φορά το κράτος αντιδρά σαν τον σκληρότερο εργοδότη που αδιαπραγμάτευτα προσπαθεί να ωφεληθεί από την οποιαδήποτε αδυναμία του πολίτη- επιχειρηματία.
Αν το κράτος υπό τη μορφή των κοινωνικών προγραμμάτων τουρισμού, θέλει να χειραγωγήσει την τιμολογιακή πολιτική των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας, εκδίδοντας τέτοια προγράμματα, πρέπει αν μη τι άλλο να σκεφτεί ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις που στηρίζουν την περιφερειακή οικονομία και αποδίδουν το 18% του ΑΕΠ δεν αξίζουν τέτοιας μεταχείρισης και δεν θα ενδώσουν σε κανένα ανάλογο οικονομικό εκβιασμό.
Ας φροντίσει λοιπόν ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Παπαγεωργόπουλος, που υπογράφει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ, να αναθεωρήσει τις απόψεις του περί κοινωνικής πολιτικής και να αναλάβει τις ευθύνες του και αν δεν μπορεί ο ίδιος, η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο θέμα, πριν η αγανάκτηση των επιχειρηματιών του τουρισμού φθάσει στο αποκορύφωμα της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: