Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

"ΠΟΛΥΓΛΩΣΙΑ,ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ"

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe direct) σε συνεργασία με το Τμήμα Ξένων Γλωσσών και Μετάφρασης του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Παράρτημα της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Διαπολιτισμικού Διαλόγου, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: <<Πολυγλωσσία, Παράγοντας Δημοκρατίας και Ευημερίας>> στην Ιόνιο Ακαδημία.
Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις για θέματα πολυγλωσσίας από καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, από μεταφραστές του Παραρτήματος της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν Ο Κύριος Άγγελος Καπετανίδης, υπεύθυνος για την Ενημέρωση του Κοινού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί Καθηγητές και φοιτητές.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αξία της εποικοδομητικής επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: