Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Μνημείο χαρακτηρίστηκε το Καστέλλο Μιμπέλι

ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΙΑΚΩΝ

Σεβαστιανός Μεταλληνός

"Μνημείο χαρακτηρίστηκε το Καστέλλο Μιμπέλι

Κερδίσαμε την πρώτη μάχη"



Μετά από προφορική ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο Πολιτισμού, σας ανακοινώνουμε ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, στη Συνεδρίασή του στις 30/10/2008, έκανε δεκτή την από 21/01/2008 αίτησή μας, με την οποία ζητούσαμε τον χαρακτηρισμό του Καστέλλο Μιμπέλλι ως διατηρητέο μνημείο αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η απόφαση αυτή είναι η δικαίωση προσπαθειών ενός έτους, κατά το οποίο ερευνήσαμε πηγές, εκπονήσαμε μελέτη και αποστείλαμε τεκμηριωμένο φάκελο στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ παράλληλα δώσαμε μάχες στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για τα αυτονόητα.

Θα ήταν σημαντικό, για την ιστορία αυτού του τόπου και την ευαισθητοποίηση των επομένων γενεών, η προσπάθειά μας αυτή να αποτελούσε καθολικό αίτημα τόσο του συνόλου του Δημοτικού μας Συμβουλίου, όσο και του Δημάρχου μας κ. Κάρρα. Δυστυχώς η παράταξή μας πορεύτηκε μόνη της στην κατεύθυνση της προστασίας του μοναδικού αυτού μνημείου μας.

Η φίμωση μας στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της πλειοψηφίας, οι διαστρεβλώσεις της αλήθειας και οι συκοφαντίες δεν κατορθώνουν τελικά να μας προσβάλουν και να μας αποθαρρύνουν. Γιατί τα οράματά μας είναι διαφορετικά. Γιατί εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Δήμαρχό μας, πιστεύουμε ότι μνημείο δεν είναι μόνο αυτό του Αγνώστου Στρατιώτη…

Ευχαριστούμε όσους από τους θεσμικούς φορείς μας δέχτηκαν και στήριξαν την προσπάθειά μας και ειδικότερα αναφερόμαστε στους Βουλευτές κ. Νίκο Δένδια και κα Αγγελική Γκερέκου, καθώς και στην Δ.Ε. του Τμήματος Κερκύρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Οι ενέργειές μας εφεξής, θα επικεντρωθούν στην απόκτηση της πλήρους κυριότητας του ακίνητου αυτού από το Δήμο Φαιάκων με μικρότερο κόστος και με όρους που θα διασφαλίζουν ότι θα αξιοποιηθεί ώστε να αποτελέσει ένα μοναδικό αξιοθέατο και σημείο αναφοράς για την περιοχή μας και την Κέρκυρα, πόλο ανάπτυξης του τόπου μας, αλλά και να αποτρέψουμε να εξελιχθεί σε ένα άλλο Βατοπέδιο.


Για την Νέα Προοπτική για το Δήμο Φαιάκων



Σεβαστιανός Μεταλληνός Γιάννης Χονδρογιάννης Φανή Τσιμπούλη

Θεοδώρα Μεταλληνού Μαρία Καντάρου Σπύρος Μαρτζούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: