Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Γερουλάνος: Σε προτεραιότητα ο φορέας διαχείρησης

Ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος δέχεται ότι οι αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα, με ορατό τον κίνδυνο απένταξη της παλιάς πόλης της Κέρκυρας από την UNESCO με αφορμή την ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους σχετικά με τα πραγματικά σχέδια που αφορούν το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Σπηλιά καθώς και τα πλωτά πάρκιν.
Ο κύριος Γερουλάνος δέχεται ότι: «Δυστυχώς, οι αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα, με ορατό τον κίνδυνο απένταξης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας από την UNESCO, από τη στιγμή που αλλάζουν ή δεν πληρούνται τα προαπαιτούμενα της, για το πολιτισμικό και αστικό περιβάλλον της πόλης.
Ο Υπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού καταλήγει ότι «Για αυτόν το λόγο, έχουν δοθεί εντολές στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και εξετάζουν κατά προτεραιότητα σχέδιο δράσης και ενεργειών, αρχής γενομένης από τη συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης».
Αιχμές Γκερέκου
Ούτε μισό βήμα από την ένταξή της στην UNESCO το 2007, δεν έχει κάνει ο Δήμος Κερκυραίων δηλώνει από την πλευρά της η υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: