Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Σύσκεψη για το λιμάνι Οθωνών


Η πορεία ολοκλήρωσης του έργου του λιμανιού στα Αυλάκια Οθωνών εξετάστηκε κατά την διάρκεια συζήτησης που έγινε σήμερα στην Νομαρχία υπό την προεδρία του Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανου Πουλημένου, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κοινότητας Οθωνών Χριστόφορού Κατέχη και μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Οθωνών, του Αντινομάρχη Κώστα Λέσση, του προϊσταμένου Προγραμματισμού της Νομαρχίας Σωτήρη Βλάχου και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή.
Από την σύσκεψη προέκυψε ότι το έργο εξελίσσεται ομαλά και ολοκληρώνεται σύντομα, ενώ παραμένει η ανάγκη μικρού συμπληρωματικού λιμενικού έργου του προσήνεμου κυματοθραύστη για την βελτίωση των συνθηκών ελλιμενισμού.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να έχουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας την επίβλεψη της σχετικής μελέτης την οποία θα χρηματοδοτήσει στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης η Κοινότητα Οθωνών.
Στόχος της απόφασης αυτής είναι να διασφαλιστεί η ποιότητα της μελέτης, η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος της σχετικής σύμβασης και η δημιουργία ασφαλών συνθηκών λειτουργίας του λιμανιού.
Επίσης, με την διαδικασία αυτή επιδιώκεται και η ταχεία ωρίμανση του έργου για την ένταξή του ως υποέργου στο εκτελούμενο έργο που είναι ήδη ενταγμένο στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: