Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΚΚΕ:Το «Πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης» της κυβέρνησης επιταχύνει και βαθαίνει την αντιλαϊκή επίθεση


¨Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ - και έχοντας τη συναίνεση της ΝΔ – εξαπολύει εσπευσμένα την άγρια προαποφασισμένη αντιλαϊκή θύελλα σε όλα τα επίπεδα. Επιδιώκει να αιφνιδιάσει το λαό, για να ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει από τις τελευταίες εργατικές - λαϊκές κατακτήσεις πρώτα απ' όλα στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στο εισόδημα και στα άλλα δικαιώματα¨, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΚΚΕ.
Αναφέρει ακόμα και τα εξής:
Τα αντιδραστικά μέτρα θα πρέπει να προωθηθούν στο σύνολό τους μέσα στην επόμενη τριετία (και όχι τετραετία όπως αρχικά προβλεπόταν), με στόχο, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, «να περάσουμε το μήνυμα στις αγορές». Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση ομολογεί ότι επιταχύνει τους ρυθμούς στην εφαρμογή του αντιλαϊκού της προγράμματος, με στόχο να πείσει το κεφάλαιο ότι είναι ικανή και αποφασισμένη να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να αυξήσει την κερδοφορία του.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε ποσοστιαία μονάδα στη μείωση του ελλείμματος αντιστοιχεί σε περίπου 2,5 δισ. ευρώ, γίνεται πέρα για πέρα αντιληπτή η βιαιότητα με την οποία θα αντιμετωπιστούν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα και το λαϊκό εισόδημα τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει τους φιλομονοπωλιακούς στόχους που περιγράφονται στο «Πρόγραμμα σταθερότητας».
Πρόκειται για αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα με μόνιμο χαρακτήρα, που θα καθηλώσουν το εργατικό εισόδημα, θα πλήξουν όλους ανεξαίρετα τους εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες, θα γενικεύσουν τον εργασιακό Μεσαίωνα, θα καθηλώσουν κάθε κοινωνική παροχή και θα δώσουν ώθηση στη γιγάντωση των μονοπωλιακών ομίλων στη χώρα μας.
Ο λαός μπορεί να την αποκρούσει μόνο αν ξεσηκωθεί και χρησιμοποιήσει αποφασιστικά την οργανωμένη του αγωνιστική δύναμη. Μόνο αν περάσει στην αντεπίθεση, αρνούμενος να συμμορφωθεί με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα και η δημιουργία ενός αντιμονοπωλιακού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: