Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Παραλήφθηκε σήμερα από τη Νομαρχία η μελέτη παράκαμψης του Κάβου


Την μελέτη παράκαμψης του Κάβου παρέλαβε σήμερα ο Νομάρχης από τον μελετητή κ. Κολοκούρη, παρουσία του Αντινομάρχη Κώστα Λέσση, του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Χωροταξίας της Νομαρχίας Ανδρέα Πανδή.

Η μελέτη πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο Σάββατο, στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκιμμαίων από τον μελετητή του έργου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας.

Σημειώνεται ότι η οριστική μελέτη του έργου κατέστη δυνατή μετά την ολοκλήρωση της τροποποίησης της Πολεοδομικής Μελέτης Κάβου που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας η οποία και έχει αποστείλει το σχετικό φάκελο στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την θεσμοθέτησή της (έκδοση Προεδρικού Διατάγματος).

Η μελέτη η οποία παρελήφθη σήμερα, αφορά στην κατασκευή ενός νέου παρακαμπτήριου δρόμου, ο οποίος θα εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κεντρικό δρόμο του Κάβου, έξω αλλά στα όρια του οικισμού και θα έχει μήκος 1.200 μ., με σύγχρονες προδιαγραφές και κυκλοφοριακές συνδέσεις με κάθετους δρόμους προς τον οικισμό.

Με το έργο αυτό το οποίο στη συνέχεια θα προωθηθεί για χρηματοδότηση, η Νομαρχία φιλοδοξεί να μετακινήσει το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης των οχημάτων που σήμερα γίνεται στον κεντρικό δρόμο του οικισμού του Κάβου, έξω από τον οικισμό.

Ο Νομάρχης σε δηλώσεις του μετά την παραλαβή της μελέτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να ανακουφιστεί κυκλοφοριακά ο οικισμός του Κάβου και να αναβαθμιστεί η ζωή και η λειτουργία του οικισμού. Χαιρόμαστε λοιπόν σήμερα που παραλαμβάνουμε τη μελέτη την οποία θα παρουσιάσουμε αύριο στον Κάβο, στους κατοίκους, στους εκπροσώπους των φορέων και της δημοτικής αρχής. Στην παρουσίαση αυτή, θα δούμε και τις επιμέρους παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν οι κάτοικοι, τη βοήθεια και τη συνεργασία των οποίων χρειαζόμαστε για να γίνει άμεσα η διάνοιξη του δρόμου. Γιατί, θα ξεκινήσουν άμεσα οι χωματουργικές εργασίες, χωρίς να έχουμε δηλαδή τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου, έτσι ώστε να φανεί στην πράξη ότι δεν μένουμε μόνο στα χαρτιά, στις μελέτες, αλλά ότι κάνουμε και το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του τόσο σημαντικού για την ανάπτυξη της περιοχής έργου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: