Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ούτε ιατροδικαστή δεν έχει το Νοσοκομείο της Κέρκυρας


Δεν μπορεί να ανταποκριθεί το Νοσοκομείο της Κέρκυρας σε βασικές ανάγκες των πολιτών... Το πρωί για μια ακόμη φορά η έλλειψη προσωπικού, αυτήν την φορά στην ειδικότητα του ιατροδικαστή, (υπεύθυνος για την οποία είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης), φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο.

Της Χριστίνας Χονδρογιάννη

Μια 23χρονη αθίγγανη έχασε την ζωή της τα ξημερώματα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο στις 3 μετά τα μεσάνυχτα προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία- νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί ο λόγος του θανάτου της. Αυτό, κατέστη αδύνατο καθως ιατροδικαστής στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει με αποτέλεσμα ο πρόεδρος των Αθιγγάνων να αναζητήσει το δίκιο του καταγγέλλοντας το περιστατικό στην Εισαγγελία, που είναι η αρμόδια να ορίσει ιατροδικαστή μέσα από το Νοσοκο,μείο ή να αποφασίσει για την οικονομική επιβάρυνση του Νοσοκομείου με σκοπό να μεταφερθεί η σορός της κοπέλας σε Νοσοκομείο στα Γιάννενα όπου υπάρχει Ιατροδικαστής.

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν λύνεται με προχειρότητες το πρόβλημα

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ Κέκρυρας Αντωνης Γεωργόπουλος μιλώντας για πρόχειρες μεθόδους που οι διοικήσεις του Νοσοκομείου προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα και ως εκ τούτου ποτέ δεν ήταν αποτελεσματικές.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Θα καταθέσω επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή

Από την άλλη, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Χαραλάμπους δήλωσε το πρωί στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου πως ετοιμάζει επίκαιρη ερώτηση στην βουλή για το τι προτίθεται να κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης ώστε να καλύψει το συγκεκριμένο κενό του Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: