Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

'' Πυροσβεστική'' παρέμβαση Μπούκα για την ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων

Ενώ εντείνεται η αγωνία για την τύχη των επιδοτήσεων των κερκυραίων αγροτών μετά τις επίμαχες αναφορές της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μάκης Μπούκας υποστήριξε σήμερα πως ''η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή επιμένει στην μεγάλη προσπάθεια για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων των Κερκυραίων παραγωγών που θα έχει ως αποτέλεσμα την τελική επιδότηση των δικαιούχων αγροτών του Νομού''.
Από την άλλη, ανέφερε ότι ''ανάλογη μεγάλη προσπάθεια πρέπει να καταβάλλει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας σε πλήρη αντιστοίχηση με το Υπουργείο''
Ο κ. Μπούκας επεσήμανε και τα εξής:.
''Πρέπει να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα, ώστε οι Κερκυραίοι αγρότες και στο σύνολό της η τοπική οικονομία να ωφεληθούν εκείνο που δικαιούνται.
Δεν είναι του παρόντος να αποδοθούν πολιτικές ή και νομικές ευθύνες, όπου υπάρχουν.
Πάντως όχι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που τρέχει να προλάβει χρόνους και προθεσμίες.
Είναι ώρα μάχης με το χρόνο, είναι ώρα έντονης δράσης.
Από το 2006 η Ευρωπαϊκή Ένωση χάραξε την κατεύθυνση του έργου της ψηφιοποίησης την οποία συνέδεσε απόλυτα με την χορήγηση της επιδότησης.
Δυστυχώς για την πατρίδα μας το έργο, αυτό υπήρξε η “παράπλευρη απώλεια” της γνωστής υπόθεσης του Βατοπεδίου.
Πλήρης και μακροχρόνια παράλυση του Υπουργείου. Μηδενισμός παραγωγικού έργου.
Οι όποιες ενέργειες των Υπουργών Γεωργίας της Ν.Δ. ήταν στην κατεύθυνση της συγκάλυψης της περιβόητης υπόθεσης του Βατοπεδίου.
Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι είναι υπαρκτός και μεγάλος ο κίνδυνος να χαθούν τεράστια ποσά για τον Έλληνα αγρότη σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην χώρα μας και στους αγρότες.
Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, η τακτική της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος ακολουθεί κανόνες “αμερικανικού κόνδορα”:
Τύμπανα πολέμου, κραυγές καταστροφής, θύελλας, λαιμητόμου και τόσα άλλα, ανάλογα των οποίων δεν ακούσαμε στο παρελθόν για τους υπαίτιους, χρησιμοποιώντας κραυγαλέα επιλεκτική μνήμη.
Αναμένει την κομματική ενίσχυσή της από την παραπέρα ανέχεια του αγροτικού πληθυσμού ή άλλων ομάδων εργαζομένων.
Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, επιμένουμε.
Παρά τα τεράστια προβλήματα που κληρονομήσαμε κοιτάμε μπροστά, προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε να επιλύσουμε προβλήματα προς όφελος του Λαού''.
Ο αγώνας αυτός μας κάνει να αισιοδοξούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: