Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση Δ.Σ. ΗΑΤΤΑ με την υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού


Σημαντικά θέματα του ελληνικού τουρισμού και του κλάδου των τουριστικών γραφείων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κας Aντζελας Γκερέκου με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΗΑΤΤΑ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010.
Την κα Γκερέκου υποδέχτηκε το ΔΣ του ΗΑΤΤΑ, πλαισιωμένη από το γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Γιώργο Πουσσαίο και τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν: η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων.
Τα μέλη του ΔΣ του ΗΑΤΤΑ ενημέρωσαν την υφυπουργό για τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την άρση των αντικινήτρων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, τα χρονίζοντα προβλήματα του εισερχόμενου τουρισμού, τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των επισκεπτών, την βελτίωση των υποδομών, την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων και θεματικών μορφών τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού στις ήδη αναπτυγμένες αγορές και στην ανάπτυξη νέων τουριστικών αγορών. Η κα Γκερέκου ενημέρωσε ότι είναι κύριο μέλημά η στοχευμένη προβολή της Ελλάδας με εξειδίκευση στη προβολή και η ανάπτυξη νέων αγορών.
Τόνισε ότι για το σκοπό αυτό θα υπάρξει συνεχής συνέργεια της Πολιτείας και του ΗΑΤΤΑ και ότι η ποιότητα και η καινοτομία είναι οι δύο άξονες ανάπτυξης της χωράς σε συνδυασμό με τη διαφοροποίηση του προϊόντος, καθώς κάθε περιοχή έχει μοναδική τουριστική ταυτότητα και δεν πρέπει να αλλοιωθεί. Επισήμανε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού είναι εθνικό ζήτημα και πρέπει να στηριχθεί από όλους τους φορείς και τα τουριστικά γραφεία.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με διάθεση αμφίδρομης συνεργασίας και με σκοπό την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων και την τόνωση του ελληνικού τουρισμού.
Από traveldailynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: