Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση του Δήμου για το Σχολικό κέντρο Κοντοκαλίου

Απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Γκερέκου, σχετικά με την εξέλιξη στο θέμα του Σχολικού Κέντρου Κοντοκαλίου δίνει ο Δήμος Κερκυραίων με ανακοίνωση του. Εκεί διευκρινίζεται ότι αμέσως μετά την ανάληψη του Δήμου από την νέα δημοτική αρχή, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την τακτοποίηση του οικοπέδου, που ανήκει στα κληροδοτήματα.
Αναλυτικά,επισημαίνονται τα εξής:
Αμέσως μετά την ανάληψη του Δήμου από την νέα δημοτική αρχή, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την τακτοποίηση του οικοπέδου, που ανήκει στα κληροδοτήματα. Διαπιστώθηκε από την αρχή, ότι για το παραπάνω θέμα δεν είχε κινηθεί καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Δόθηκε αμέσως εντολή από τον Δήμαρχο Κερκυραίων, να τακτοποιηθεί διαχειριστικά το κληροδότημα, γι’ αυτό το λόγο υπεβλήθη αίτηση στο Εφετείο Αθηνών, καθ’ ύλην αρμόδιο Δικαστήριο, για την αλλαγή σκοπού του κληροδοτήματος, που αφορά το συγκεκριμένο οικόπεδο στη θέση «Πύλα» Κοντοκαλίου.
Η απόφαση του Εφετείου εκδόθηκε και έγινε δεκτή η αλλαγή σκοπού, απομένει η τυπική έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών
Παράλληλα ο Δήμαρχος Κερκυραίων, σε συνεργασία με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και το Νομάρχη Κέρκυρας, προσπάθησαν να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης του έργου. Κατά την διάρκεια αυτής της προσπάθειας, διαπιστώθηκε νέα έλλειψη στη διαδικασία και συγκεκριμένα, η μη ύπαρξη τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, καθώς το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου. Ήδη έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την εκπόνηση του παραπάνω σχεδίου.
Προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος, εκλήθη τεχνικός σύμβουλος του ΟΣΚ, η οποία τον Δεκέμβρη του 2009 πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο για τη σύνταξη έκθεσης καταλληλότητας. Τον ίδιο μήνα έγινε συνάντηση του αντινομάρχη τεχνικών υπηρεσιών κ Λέσση με τον αντίστοιχο αντιδήμαρχο του Δήμου Κερκυραίων κ. Μάμαλο για την διαπλάτηση του οδού πρόσβασης του οικοπέδου.
Επίσης ο κ. Δήμαρχος, ενημέρωσε το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου για την πορεία του έργου.
Με τα παραπάνω δεδομένα και με έτοιμη τη μελέτη, ακολουθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η διαδικασία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.
Σ’ αυτή τη φάση ο Δήμος Κερκυραίων, θεωρεί δεδομένη τη βοήθεια της συμπατριώτισσας μας Υφυπουργού Τουρισμού κ. Άντζελας Γκερέκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: