Το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς προσωπικού και ασθενών, από το παλαιό στο νέο νοσοκομείο, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων που είχε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, . Άντζελα Γκερέκου.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με στελέχη της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, οι οποίοι εργάζονται στο χώρο της δημόσιας υγείας, συζητήθηκαν οι εκτιμήσεις τους σχετικά με τον απαιτούμενο χρόνο μεταφοράς από το παλιό στο νέο νοσοκομείο, ενώ υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης με το απαραίτητο προσωπικό έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία, σε ένα πρώτο στάδιο, του νέου νοσοκομείου. Κοινή διεκδίκηση αποτελεί η έναρξη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου κατά τα μέσα του έτους, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και τις ανάγκες που επίκεινται από την επερχόμενη τουριστική περίοδο, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Υφυπουργός.
Ακολούθησε σύσκεψη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τους διευθυντές των κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου, καθώς και των εκπροσώπων του σωματείου των εργαζομένων, με απώτερο σκοπό την απευθείας ενημέρωση της Υφυπουργού για ζητήματα που άπτονται των καθηκόντων τους σχετικά με την μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο.
Στην εισήγησή της η Υφυπουργός, αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ξενογιαννακοπούλου, επανέλαβε την πρόθεση της Υπουργού να δοθεί προτεραιότητα στις προσλήψεις προσωπικού για την Κέρκυρα, λόγω της ιδιαιτερότητας του νησιωτικού χαρακτήρα της περιοχής αλλά και τον επί 5,5 χρόνια παραγκωνισμό του τομέα της υγείας στο νομό. «Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η πρόσληψη 39 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού για το νέο νοσοκομείο αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα, δεδομένου ότι από το 2005 προσελήφθησαν συνολικά 110 άτομα ενώ αποχώρησαν 117 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου. Και πάλι όμως επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν είναι αρκετό, μπροστά σε αυτά που διεκδικούμε», τόνισε η κα. Γκερέκου, χαρακτηρίζοντας τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου «ζήτημα ζωής και θανάτου για την Κέρκυρα». Στη συνέχεια, εκτός από τις εκκρεμότητες που αφορούν στη μεταφορά στο νέο νοσοκομείο, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να επισπευστούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση νέου διοικητή και Δ.Σ., καθώς επίσης και στις δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης και βελτίωσης του νοσοκομείου. Ιδιαίτερη, δε, αναφορά έγινε στην απαραίτητη εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος και στην ολοκληρωμένη μηχανοργάνωση, αλλά και στην έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή ψυχιατρικής κλινικής. Από το σύνολο των παρευρισκομένων, υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που συγκαλείται τέτοια ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των διευθυντών των κλινικών και γενικά των εργαζομένων, γεγονός που τιμά την Υφυπουργό, ενώ παράλληλα θίχθηκε η αδικαιολόγητη απουσία του παλαιού διοικητή, αλλά και η ανάγκη επανέναρξης των σεμιναρίων για το προσωπικό για τη μεταφορά στο νέο νοσοκομείο.
Η προμήθεια ενός σύγχρονου αξονικού τομογράφου και ψηφιακού μαστογράφου, η χρήση των οποίων θα αποτρέψει δραστικά το μεταναστευτικό ρεύμα υγείας σε νοσοκομεία εκτός νομού, συζητήθηκαν επίσης εκτενώς κατά τη σύσκεψη.
Ολοκληρώνοντας, η κα. Γκερέκου, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και ζήτησε αναλυτικά υπομνήματα από όλους, δήλωσε ικανοποιημένη από τη συνάντηση, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα πρώτο βήμα επαφών, για τα συμπεράσματα της οποίας προτίθεται να ενημερώσει την κα. Ξενογιαννακοπούλου. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφέρει ότι οι κοινές διεκδικήσεις τους πρόκειται να κλιμακωθούν, καθώς έπεται συνέχεια συναντήσεων τόσο με τους διευθυντές όσο και με τη νέα διοίκηση του νοσοκομείου, με απώτερο σκοπό την αποτύπωση, με τεκμηριωμένο τρόπο, της κάλυψης των αναγκών του νέου νοσοκομείου σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, αλλά και σε δεύτερο χρόνο συζήτηση για ευρύτερα θέματα υγείας του νομού (λειτουργία κέντρων υγείας, ΕΚΑΒ, χρήση παλιού νοσοκομείου).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου