Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων


Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος ο αγιασμός των υδάτων στον Ναυτικό Όμιλο Κέρκυρας. Πολλοί ήταν οι τολμηροί που έπεσαν στα νερά προκειμένου να πιάσουν φέτος τον σταυρό και να πάρουν την ευχή του Μητροπολίτη. Ο Νίκος Δημητρόπουλος ήταν ο τυχερός.
Ο Αγιασμός των Υδάτων τελέστηκε παρουσία της υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου, του βουλευτή Νίκου Δένδια, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων αλλά και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας.
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και στον Ποταμό ο αγιασμός των Υδάτων. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στη γέφυρα του προαστίου, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή. Για Τρίτη συνεχή χρονιά, ο μόνος τολμηρός που βούτηξε να πιάσει το σταυρό ήταν ο Γιώργος Κωστάντης.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε όμως και στη μαρίνα στο Κοντόκαλι προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή αγιασμού. Ο μικρός Σπύρος Τζώρας αψήφισε τα παγωμένα νερά και ανταμείφθηκε τελικά, αφού ήταν αυτός που έπιασε το σταυρό.
Απρόοπτα είχαμε στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στις Μπενίτσες καθώς ο σταυρός τελικώς βρέθηκε με την βοήθεια δυτών. Σύμφωνα με τους νέους που βούτηξαν προκειμένου να πιάσουν το σταυρό, τα νερά ήταν θολά και η ορατότητα μηδενική.
Ο Σπύρος Κάντας τελικώς με την στολή κατάδυσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό κατάφερε να εντοπίσει τον σταυρό ανάμεσα από τα φύκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: