Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ο Νομάρχης για το νέο Νοσοκομείο-¨ΚΚΕ: Συσκέψεις-κοροιδία

Με αφορμή την κινητικότητα και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το νέο Νοσοκομείο της Κέρκυρας ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι συνθήκες λειτουργίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας ήταν, είναι και παραμένουν κακές, γίνονται δε ακόμη χειρότερες και λόγω της παρατεταμένης απουσίας διοίκησης.
Ο τόπος μας, η κερκυραϊκή κοινωνία δεν αντέχει και δεν αποδέχεται πλέον αυτήν την κατάσταση.
Η ανάγκη μετεγκατάστασης και λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου, σε σύγχρονες και αξιοπρεπείς συνθήκες, το αργότερο μέσα στην Άνοιξη, είναι επιτακτική και επείγουσα.
Παραμένει ασφαλώς ανοικτό το μέγα ζήτημα της πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού, που δεν απαντάται από την τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας.
Το θέμα αυτό, πιστεύω ότι θα είναι συνεχώς μπροστά μας, για αγώνα και διεκδίκηση μέχρι τη δικαίωση που πιθανόν ν’αργήσει.
Επειδή ακούγονται φωνές που παραπέμπουν την υπόθεση λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου στο απροσδιόριστο μέλλον, στις «καλένδες», πιστεύω ότι τα αρμόδια όργανα πρέπει τώρα να καθορίσουν συγκεκριμένη ημερομηνία μετεγκατάστασης. Με βάση αυτήν να απαιτήσουμε, όλοι οι φορείς του τόπου, την πολιτική ηγεσία για άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με χωριστή προκήρυξη για την Κέρκυρα και με το κριτήριο της εντοπιότητας.
Για την υπηρέτηση αυτού του στόχου θα αναλάβουμε σύντομα σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες.
Η φωνή της Κέρκυρας θα ακουστεί διεκδικητική, πειστική και ισχυρή.»


Η Ν.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ
Για ¨συσκέψεις – κοροϊδία με φόντο τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και οι υπηρεσίες υγείας του νομού¨κάνει λόγο η Ν.Ε. του ΚΚΕ σε σχετική της ανακοίνωση.
Οπως αναφέρει:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, εξήγγειλε για μια ακόμα φορά προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Ομως και αυτές οι προσλήψεις που εξήγγειλε αποτελούν κοροϊδία. Είναι σταγόνα στον ωκεανό ακόμα και με βάση τα ξεπερασμένα οργανογράμματα των νοσοκομείων, όπου, χωρίς να υπολογίζονται οι συνταξιοδοτήσεις, οι κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι πάνω από 25.000, ενώ του ιατρικού πάνω από 4.500. Το ποσό που είναι γραμμένο στον κρατικό προϋπολογισμός και αφορά τις προσλήψεις στα νοσοκομεία με το ζόρι αρκεί για 1.600 νέες προσλήψεις. Στο πλαίσιο αυτό για το νομό της Κέρκυρας οι θέσεις που προβλέπονται για το Ψυχιατρικό νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας και το Γενικό νοσοκομείο είναι 54!!! την στιγμή που αριθμός των ατόμων που συνταξιοδοτούνται μαζί με τους εργαζόμενους που έληξαν οι συμβάσεις τους και έφυγαν είναι πολύ μεγαλύτερος.
Από το 1999 και έως σήμερα πολλοί υπουργοί και πρωθυπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν επισκεφτεί την Κέρκυρα και υποσχέθηκαν προσλήψεις προσωπικού για την πλήρη λειτουργία του νέου νοσοκομείου όμως προσλήψεις δεν έγιναν. Το μόνο που έκαναν ήταν να φέρνουν για κάποιο χρονικό διάστημα άτομα με συμβάσεις τρίμηνες, εξάμηνες, οχτάμηνες κλπ., και με stage, που και αυτοί έφυγαν γιατί έληξαν οι συμβάσεις τους. Επιπλέον έδωσαν σε ιδιωτικά συνεργεία λειτουργίες του νοσοκομείου λόγω έλλειψης αντίστοιχου προσωπικού.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όσο παραμένει κυρίαρχη η πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες, το δικαίωμα όλου του λαού για ένα νέο νοσοκομείο που θα παρέχει δημόσιες δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας θα εμποδίζεται. Οι μόνοι ωφελημένοι από αυτή την ανθυγιεινή πολιτική είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και βλέπουν τα κέρδη συνεχώς να αυξάνουν απομυζώντας εμμέσως ή αμέσως τους ανθρώπους που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας. Δεν είναι τυχαίες επομένως οι ιδιωτικές επενδύσεις που γίνονται στο χώρο της υγείας και στην Κέρκυρα. Τα συμφέροντα αυτά φυσικά και δεν θα ήθελαν να λειτουργεί στη Κέρκυρα ένα νοσοκομείο με αναβαθμισμένες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Αυτά τα συμφέροντα λοιπόν υπηρετεί και η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που δεν δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσει με αναβαθμισμένες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας το νέο νοσοκομείο.
Αντί να απολογηθούν και να ζητήσουν συγνώμη από το λαό της Κέρκυρας τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ για το χάλι του επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας του νομού αλληλοκατηγορούνται οι βουλευτές τους μεταξύ τους συγκαλύπτοντας την πολιτική των κυβερνήσεων τους. Επιπλέον ποιον πάνε να κοροϊδέψουν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και η βουλευτής του με τις δηλώσεις που κάνουν και με τις συσκέψεις που οργανώνουν; Αλήθεια η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν; Δεν γνωρίζουν την απάντηση της Υπουργού Υγείας στην ερώτηση που έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Κέρκυρα σ. Μ Χαραλάμπους;
Οι όποιες διαφοροποιήσεις εμφανίζονται μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που συγκαλύπτουν την πολιτική αιτία του προβλήματος, είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του Κερκυραϊκού λαού και στόχο έχουν να εγκλωβίσουν στην πολιτική της κυβέρνησης την οργή και αγανάκτηση που αισθάνεται δικαιολογημένα ο λαός της Κέρκυρας και να δώσουν περιθώρια ελιγμών στην κυβέρνηση που στηρίζουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της Κέρκυρας την οργή και αγανάκτηση που αισθάνονται από την συνεχιζόμενη κοροϊδία να την μετατρέψουν σε οργανωμένο πολιτικό αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, έχει μετατρέψει την υγεία σε εμπόρευμα και έχουν εφαρμόσει εναλλάξ οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Για την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής εργασίας όλων των ειδικοτήτων. Για την στελέχωση του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και για την δημιουργία δημόσιων υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής και εργασίας ως βασικού δικτύου της Αβάθμιας ιατρικής περίθαλψης με επίκεντρο τα Κέντρα Υγείας. Για ένα σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο και καθολικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: