Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Αυξημένη κίνηση σε αεροδρόμιο-λιμάνι

Αυξημένη ήταν σήμερα η κίνηση στα εσωτερικά δρομολόγια στο αεροδρόμιο ενώ είχαν προγραμματιστεί και έκτακτες πτήσεις προς το νησί μας. Από την αλλη σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση απο πλευράς Λιμεναρχείου η κίνηση από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, θα κυμανθεί περίπου στα περσινά επίπεδα, ίσως με μια μικρή μείωση.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αερολιμενάρχη Τάσο Αλέξη αυξημένες ήταν σ οι πτήσεις εσωτερικού.

Η ΑΕGEAN για παράδειγμα είχε χθες δρομολογήσει 7 πτήσεις ( οι 5 έκτακτες). Δύο ήρθαν από Λάρνακα, μια από Θεσ/νικη και αναμενόταν μια από Ηράκλειο.

Αύριο αναμένονται 5 πτήσεις, 2 από Λάρνακα εκ των οποίων η μία είναι της Aegean, και οι δρομολογημένες πτήσεις της Ολυμπιακής.

Το Μ. Σάββατο αναμένονται οι δύο δρομολογημένες πτήσεις της Ολυμπιακής και οι δύο της Aegean, επιπλέον 1 πτήση από Ρωσία, καθώς και το πρώτο τσάρτερ με επιβάτες οι οποίοι έρχονται κανονικά για να μείνουν στη Κέρκυρα, από το Άμστερνταμ.

Την Κυριακή θα γίνουν οι κανονικές εσωτερικές πτήσεις και μια πτήση από Γαλλία.

Τσάρτερ

Ο αερολιμενάρχης ανέφερε ότι Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τσάρτερ για το Μάιο.

Την Παρασκευή 1 Μαίου αναμένονται 18 πτήσεις που είναι ουσιαστικά πτήσεις μετεπιβίβασης επισκεπτών κρουαζιερόπλοιου.

Στο λιμάνι

Σύμφωνα με τον υπολιμενάρχη Γ. Κοντόπουλο στο λιμάνι έχουν προγραμματιστεί αυξημένα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θα έλθουν μέσω Ηγουμενίτσας΄ (περίπου 22-25 δρομολόγια).

Όλο το προσωπικό του κεντρικού λιμεναρχείου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

“Μέχρι σήμερα είναι δύσκολη η εκτίμηση. Το Πάσχα φέτος είναι νωρίς, υπάρχει και η οικονομική κρίση. Η κίνηση, βάση των πρώτων στοιχείων θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ίσως υπάρξει μικρή μείωση”.

Ο κ. Κοντόπουλος σημείωσε ακόμη ότι οι επιβάτες θα πρέπει έγκαιρα να προμηθευτούν εισιτήρια επιστροφής προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός και ταλαιπωρία από τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Στο Υπ. Κτελ

Αυξημένη κατά 5% σε σύγκριση με πέρυσι είναι, μέχρι στιγμής, η κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ σύμφωνα με τον πρόεδρό του Τάσο Ζάχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: