Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

Σε εφαρμογή η τηλεματική στο Αστικό ΚτελΓεγονός αποτελεί πλέον η εφαρμογή της τηλεματικής στο αστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, εξέλιξη που, σηματοδοτεί νέα εποχή για τις αστικές συγκοινωνίες στο νομό.
Ηδη σε πλήρη λειτουργία έχουν τεθεί οι ηλεκτρονικές πινακίδες πληροφόρησης για τις αφίξεις-αναχωρήσεις των δρομολογίων στο Σαρόκο.
Οπως δήλωσε χθες ο πολιτικός προιστάμενος της Διεύθυνσης μεταφορών της Ν.Α. Μιχ. Διαβάτης, “οι αλλαγές που γίνονται βήμα- βήμα θα βοηθήσουν στην μείωση του κυκλοφοριακού και θα εξυπηρετήσουν τον πολίτη πολύ καλύτερα σε σχέση με ότι γινόταν έως σήμερα.
“Ο εκσυγχρονισμός στα λεωφορεία ξεκίνησε με την έναρξη της θητείας της παρούσας Νομ. Αρχής, με πίεση που ασκήσαμε, για την μετατροπή της ΕΠΕ σε Α.Ε. και την αλλαγή του στόλου, που έχει γίνει στο σύνολο με εξαίρεση 2-3 λεωφορεία της ΕΠΕ
”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Εκτός από τις ηλεκτρονικές πινακίδες, σε λειτουργία έχουν τεθεί και τα αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων.
Τα εκδοτήρια λειτουργούν σε 4 γλώσσες με οθόνες touch-screen (επαφής).
“Είμαστε ένας από τους 4 νομούς που πέρασε στη φάση της τηλεματικής, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Τόσο το Αστικό όσο και υπεραστικό ΚΤΕΛ βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης.”, υπογράμμισε ο κ. Διαβάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: