Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Στην έκθεση της Νάπολη η ΕΤΙΝ

Πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη η έκθεση τουρισμού «ΒΟRSA MEDITERRANEA DEL TOURISMO». Είναι η μεγαλύτερη στη Νότια Ιταλία και προσελκύει μεγάλο αριθμό εκθετών. Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών λόγω των ειδικών συνθηκών.

( γειτνίαση και υποδοχέας μεγάλου αριθμού επισκεπτών) συμμετείχε με ένα stand για κάθε νομό.

Θεαματικές αλλαγές ως προς την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Ιταλών δεν πρέπει να αναμένονται φέτος, αφενός λόγω των οικονομικών συγκυριών και αφετέρου ελλείψεως σημαντικού ερεθίσματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ο σκοπός των εκθετών κρατών είναι να κρατήσουν τις δυνάμεις τους η να περιοριστούν οι απώλειες.

Εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών και του ΣΕΕΝ επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΠΙΝ και εξέθεσαν προτάσεις και τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα περίοδο.

Ο Δ/ντής ΕΟΤ Ρώμης κ. Μ. Σκληβανιώτης δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από το ελληνικό κράτος με κατεύθυνση στην αύξηση του ρεύματος τουριστών μέσω στρατηγικών κινήσεων παράλληλα με την διαφημιστική καμπάνια.

Το περίπτερο επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι και TO. Παραχωρήθηκε συνέντευξη - παρουσίαση με θέμα τα Ιόνια νησιά σε τηλεοπτικό συνεργείο που θα τη διανείμει σε 20 τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και τοπικής εμβέλειας στην Ιταλία.

Παρέστη για την Κεφαλονιά ο κ. Κ.Κωστόπουλος εκπρόσωπος της ΝΑΚ. Για την Ζάκυνθο οι κ. Δ. Καρούσης, Ε. Καρούσης , Κ. Σταματόπουλος.

Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: